sambata, 25.06.2022
Proprietarii din zonă spun că imobilul care se ridică nu ar respecta autorizaţia, de P^2 ca înălţime, pentru că fundaţia ar fi în mod vădit a unui bloc mare. Primăria le dă dreptate şi a sistat temporar lucrările. Imobilul este al unui investitor băcăuan.
Scandalul imobiliar din cartierul Tătăraşi ia amploare. Peste 20 de persoane care locuiesc la casele de pe strada Valter Mărăcineanu au ieşit ieri în stradă pentru a protesta împotriva unei noi construcţii care se ridică în zonă. Utilajele au început acum câteva zile să sape pentru fundaţia imobilului cu demisol, parter şi două etaje, spre nemulţumirea vecinilor scandalizaţi de zgomotul şi impactul investiţiei asupra străzii şi utilităţilor. Un echipaj de poliţie a ajuns ieri la faţa locului pentru a vorbi cu unul dintre vecini şi cu investitorii. Vecinii reclamă în primul rând faptul că gard în gard cu locuinţele lor se ridică un bloc. Autorizaţia de construire a fost eliberată pentru o suprafaţă de 873 mp şi o înălţime maximă de 11,6 m, cu organizare de şantier şi parcare în incinta proprietăţii. Firma care a obţinut autorizaţia este Sitera Development SRL din Bacău, prin administratorul Radu Băcăoanu, acelaşi care s-a ocupat de construcţia unui alt bloc în Tătăraşi, pe strada Beldiceanu.
„Ziarul de Iaşi“ a relatat în 2010 cum Băcăoanu a obţinut schimbarea adresei la care a fost ridicat blocul, în condiţiile în care imobilul era sub sechestru. „S-a dat o autorizaţie ambiguă, fără date specifice, într-o bătaie de joc totală. Acest investitor îşi bate joc de oraş. Ca atare, noi am cerut ca această autorizaţie să fie analizată foarte bine, este o zonă de case, nu se pot construi blocuri, suntem profund indignaţi, deranjaţi, surmenaţi, stresaţi. Fundaţia s-a realizat în doar trei zile, atât de mare este viteza pentru ceea ce se întâmplă. Este o fundaţie pentru cel puţin opt niveluri. Nu vrem să fim duşi de nas, vom merge până în instanţă pentru anularea autorizaţiei şi distrugerea construcţiei“, a spus Mihai Florinel Popa, vecinul blocului din Tătăraşi. Pe lângă reclamaţia asupra autorizaţiei, oamenii sunt nemulţumiţi că maşinile de mare tonaj le strică stradă şi le-au fisurat ţeava de gaz. Mai mult, utilajele lucrează de dimineaţă până seară. „Reţelele de apă, canalizare, electricitate nu ţin, pentru că au fost făcute pentru 14 case, cât erau odată pe stradă. Permanent avem probleme cu utilităţile“, a relatat unul dintre vecini. Un număr de 25 de proprietari s-au declarat împotriva proiectului şi au întocmit o listă de semnături pentru a fi înaintată instanţelor de judecată. De altfel, între constructor şi vecinul Florinel Popa există şi un conflict mai vechi, acesta din urmă alegându-se cu o plângere din partea investitorului. Reprezentanţii firmei Sitera Development SRL au semnalat faptul că Popa nu deţine autorizaţie pentru staţia ITP din spatele casei, lucru infirmat de acesta.
Groapa care s-a săpat între case are deja o adâncime relativ mare, ceea ce, spun ieşenii, le afectează structura propriilor case. Aceştia au făcut adrese la Primărie, Direcţia de Urbanism, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Poliţia Locală în care au semnalat problemele din teren. Reprezentanţii Primăriei susţin că au solicitat deja Direcţiei de Urbanism şi Poliţiei Locale să verifice modul în care este respectată autorizaţia de construire.
Viceprimarul Chirica a declarat ieri că toate lucrările de pe Valter Mărăcineanu vor fi sistate până la finalizarea controlului. Şantierul nu a stagnat însă deloc, lucrările fiind în toi în cursul zilei de ieri. „Am cerut suspendarea lucrărilor. Şi reclamantul, şi reclamatul au primit aceleaşi condiţii, adică fiecare putea să-şi construiască o casă de P^2 acolo. Într-adevăr, săpătura este cam mare, motiv pentru care am şi dat sistarea lucrărilor până se trag aliniamente, să vedem de ce să sape el o groapă aşa mare pentru o construcţie mică. Am cerut punerea în siguranţă a taluzurilor rezultate din săpare, Poliţia Locală deja s-a prezentat acolo şi a cerut să sisteze lucrările şi să umple la loc înălţimea taluzului“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Cuvinte cheie: + construcţia, ilegal, bloc, tătăraşi
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Scabros - Prima sentinţă în dosarul tânărului pus de tatăl fetei iubite să-i bea urina cu cana
La benzinăriile Mol din Ungaria se pot cumpăra maximum 50 de litri de carburanţi cu preţ redus
6.500 de locuri scoase la admiterea de vară, la Politehnică. Când începe înscrierea?
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi
Adrian - tânărul grafician care desenează fără să vadă. Talent și boala necruțătoare GALERIE FOTO
Un “zgârie-nori” în boscheţi: bloc de 28 de etaje în capătul cartierului Dacia
Procurorii cer conducerii județului să recupereze prejudiciul cauzat de Costel Alexe
Copilul "zecist" din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire
O masterandă la Drept din Iaşi aprofundează studiile penale: prinsă de două ori băută la volan
Şeful CFR Iaşi rămâne bun de plată: a luat amendă din cauza kilogramelor în plus ale unei angajate
Începe distribuirea pastilelor de iodură de postasiu. Este nevoie de reţetă de la medicul de familie
Plecări pe bandă rulantă din Copou. Încă șase jucători trimiși acasă!
Vă amintiţi de Sorina, fata adoptată cu scandal? A susţinut primul concert de vioară
EXCLUSIV - Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO
La ce ar trebui să fii atent atunci când începi să te joci la casino: trei obiceiuri de încercat (P)
Cercetătorii au descoperit modul în care creierul conectează amintirile
Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste
Rocanotherworld #7 începe pe 23 iunie. Regulament, măsuri de siguranță și acces public
Anul acesta, IML Iași a avut doar o solicitare de testare a virginității
De ce nu rezolvă parlamentarii ieşeni problema aglomeraţiei de la Paşapoarte
Revenirea la „setările din fabrică”, posibil tratament pentru anxietate și alcoolism
“Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătăţii şi longevităţii ” de Mantak Chia şi William Wei
Conf. dr. Ionut Nistor: Insuficiența renală acută se poate vindeca fără sechele
BodyTite, liposculptură cu radiofrecvență - o procedură explicată de medicul Costel Dobre
Ce ne spune domn Costel şi ce nu ne spune: iaca niscai ponturi!
(VIDEO) Crocodil pus pe fugă de un bătrân înarmat cu o tigaie
Chestiuni neştiute dar tare interesante despre un dosar bombă de la Iaşi
(VIDEO) Urs surprins la furat de cireșe, cocoțat în vârf de pom
Nicolae GRECUCe urmează după David? |
Eugen MUNTEANUCurentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV) |
Aurelian-Petruș PLOPEANUCât de eficiente sunt pieţele? |
Alexandru CĂLINESCUFranţa, în echilibru fragil |
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.