anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Tămbălău în Tătăraşi. O mână de oameni a oprit construcţia ilegală a unui bloc

GALERIE
scandal imobiliar Tatarasi (5)scandal imobiliar Tatarasi (15)scandal imobiliar Tatarasi (20)
 • scandal imobiliar Tatarasi (5)
 • scandal imobiliar Tatarasi (15)
 • scandal imobiliar Tatarasi (20)
- +

Proprietarii din zonă spun că imobilul care se ridică nu ar respecta autorizaţia, de P^2 ca înălţime, pentru că fundaţia ar fi în mod vădit a unui bloc mare. Primăria le dă dreptate şi a sistat temporar lucrările. Imobilul este al unui investitor băcăuan.

Scandalul imobiliar din cartierul Tătăraşi ia amploare. Peste 20 de persoane care locuiesc la casele de pe strada Valter Mărăcineanu au ieşit ieri în stradă pentru a protesta împotriva unei noi construcţii care se ridică în zonă. Utilajele au început acum câteva zile să sape pentru fundaţia imobilului cu demisol, parter şi două etaje, spre nemulţumirea vecinilor scandalizaţi de zgomotul şi impactul investiţiei asupra străzii şi utilităţilor. Un echipaj de poliţie a ajuns ieri la faţa locului pentru a vorbi cu unul dintre vecini şi cu investitorii. Vecinii reclamă în primul rând faptul că gard în gard cu locuinţele lor se ridică un bloc. Autorizaţia de construire a fost eliberată pentru o suprafaţă de 873 mp şi o înălţime maximă de 11,6 m, cu organizare de şantier şi parcare în incinta proprietăţii. Firma care a obţinut autorizaţia este Sitera Development SRL din Bacău, prin administratorul Radu Băcăoanu, acelaşi care s-a ocupat de construcţia unui alt bloc în Tătăraşi, pe strada Beldiceanu.

„Ziarul de Iaşi“ a relatat în 2010 cum Băcăoanu a obţinut schimbarea adresei la care a fost ridicat blocul, în condiţiile în care imobilul era sub sechestru. „S-a dat o autorizaţie ambiguă, fără date specifice, într-o bătaie de joc totală. Acest investitor îşi bate joc de oraş. Ca atare, noi am cerut ca această autorizaţie să fie analizată foarte bine, este o zonă de case, nu se pot construi blocuri, suntem profund indignaţi, deranjaţi, surmenaţi, stresaţi. Fundaţia s-a realizat în doar trei zile, atât de mare este viteza pentru ceea ce se întâmplă. Este o fundaţie pentru cel puţin opt niveluri. Nu vrem să fim duşi de nas, vom merge până în instanţă pentru anularea autorizaţiei şi distrugerea construcţiei“, a spus Mihai Florinel Popa, vecinul blocului din Tătăraşi. Pe lângă reclamaţia asupra autorizaţiei, oamenii sunt nemulţumiţi că maşinile de mare tonaj le strică stradă şi le-au fisurat ţeava de gaz. Mai mult, utilajele lucrează de dimineaţă până seară. „Reţelele de apă, canalizare, electricitate nu ţin, pentru că au fost făcute pentru 14 case, cât erau odată pe stradă. Permanent avem probleme cu utilităţile“, a relatat unul dintre vecini. Un număr de 25 de proprietari s-au declarat împotriva proiectului şi au întocmit o listă de semnături pentru a fi înaintată instanţelor de judecată. De altfel, între constructor şi vecinul Florinel Popa există şi un conflict mai vechi, acesta din urmă alegându-se cu o plângere din partea investitorului. Reprezentanţii firmei Sitera Development SRL au semnalat faptul că Popa nu deţine autorizaţie pentru staţia ITP din spatele casei, lucru infirmat de acesta.

Groapa care s-a săpat între case are deja o adâncime relativ mare, ceea ce, spun ieşenii, le afectează structura propriilor case. Aceştia au făcut adrese la Primărie, Direcţia de Urbanism, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Poliţia Locală în care au semnalat problemele din teren. Reprezentanţii Primăriei susţin că au solicitat deja Direcţiei de Urbanism şi Poliţiei Locale să verifice modul în care este respectată autorizaţia de construire.

Viceprimarul Chirica a declarat ieri că toate lucrările de pe Valter Mărăcineanu vor fi sistate până la finalizarea controlului. Şantierul nu a stagnat însă deloc, lucrările fiind în toi în cursul zilei de ieri. „Am cerut suspendarea lucrărilor. Şi reclamantul, şi reclamatul au primit aceleaşi condiţii, adică fiecare putea să-şi construiască o casă de P^2 acolo. Într-adevăr, săpătura este cam mare, motiv pentru care am şi dat sistarea lucrărilor până se trag aliniamente, să vedem de ce să sape el o groapă aşa mare pentru o construcţie mică. Am cerut punerea în siguranţă a taluzurilor rezultate din săpare, Poliţia Locală deja s-a prezentat acolo şi a cerut să sisteze lucrările şi să umple la loc înălţimea taluzului“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.