Sfârşit tragic la câteva sute de metri de casă

Tânăr mort pe mâna prietenului său. O tragedie la 23 de ani

miercuri, 08 septembrie 2021, 01:50
4 MIN
 Tânăr mort pe mâna prietenului său. O tragedie la 23 de ani

Cosmin Ionuț Mariciuc s-a urcat pe motocicleta condusă de prietenul său pentru a da câteva ture prin două sate din comuna Beleceşti. Cel care controla motorul nu avea permis şi băuse în acea zi. La un moment dat, la o intersecţie din apropierea casei lui Cosmin, i-a apărut în faţă o căruţă. Tragedia nu a mai putut fi evitată.

Tânărul de 23 de ani care a murit în tragicul accident de motocicletă de la Belceşti are o poveste tristă de viaţă. Întors de puţin timp din străinătate, visul lui Cosmin Ionuț Mariciuc era să îşi vadă terminată propria casă, pe care o construia la numai câteva sute de metri distanţă de casa părintească din localitatea Satu Nou. El fusese plecat pentru o bună perioadă de timp în Marea Britanie pentru a strânge banii necesari.

De altfel, el locuia alături de părinţi şi urma să se mute în casa nouă în momentul în care aceasta era gata. Zi de zi băiatul era văzut de către vecini în timp ce lucra pe şantierul din propria curte, iar de cele mai multe ori era ajutat de familie, în special de către tatăl său. Toţi vecinii din sat îl ştiau de băiat bun şi muncitor. Până la finalul acestui an, Cosmin urma să plece din nou în străinătate pentru a aduna mai mulţi bani pentru locuinţa aflată încă în construcţie.

O mare parte din ziua de luni, Cosmin şi-a petrecut-o pe şantierul propriei case. Spre seară, după terminarea treburilor pe care le-a avut de făcut, a ales să îşi petreacă restul zilei alături de cunoscuţi. Printre aceştia s-a numărat şi unul dintre cei mai buni prieteni, care locuieşte în aceeaşi localitate şi care a venit pe o motocicletă. Tânărul de numai 20 de ani, care conducea o motocicletă cu toate că nu avea permis, ar fi băut în seara respectivă şi s-ar fi plimbat de mai multe ori pe drumurile din localitate. Aproape de înserat, amicul de 20 de ani l-ar fi convins şi pe Cosmin să se urce alături de el pe motocicletă şi să se plimbe de mai multe ori prin sat. Cei doi au făcut mai multe ture pe drumul comunal 139, de la intersecţia cu DJ 281 B şi până în satul Munteni, aflat dincolo de lacurile din zonă.

Însă ultima tură făcută cu motocicleta i-a fost fatală tânărului. În timp ce se întorceau dinspre Munteni, la o intersecţie cu un drum pietruit din apropierea casei lui Cosmin, celor doi tineri le-a ieşit în faţă o căruţă în care se afla o familie din localitate. Bărbatul care mânuia atelajul era alături de soţie şi de cei trei copii şi se îndreptau spre satul Munteni. El nu a observat motocicleta care se apropia cu viteză destul de mare din partea stângă şi le-a ieşit cu căruţa în faţă. Fiind pe înserat, tânărul care manevra motocicleta a observat târziu căruţa şi nu a mai avut mult timp la dispoziţie pentru a o evita.

Băiatul de 20 de ani a încercat să nu intre în atelaj şi a fost aproape să evite impactul, însă a atins totuşi partea din spate a căruţei. În urma ciocnirii, Cosmin şi-a pierdut echilibrul de pe motocicletă, a căzut pe asfalt şi s-a lovit puternic în zona capului. Rănile i-au fost accentuate şi de faptul că tânărul nu purta cască de protecţie. Motocicleta pe care se mai afla doar prietenul său a fost proiectată de impact într-un gard de beton din imediata apropiere, iar mai apoi s-a răsturnat în şanţ. Băiatul de 20 de ani, care nu purta nici el cască de protecţie, a fost aruncat de pe motocicletă şi s-a oprit la câţiva metri de aceasta, tot în şanţ.

Salvatorii care au ajuns la locul incidentului l-au găsit în stare gravă pe Cosmin, care se lovise grav la cap. În scurt timp însă a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, băiatul nu a mai răspuns la aceste manevre, iar după câteva zeci de minute a fost declarat decesul.

Prietenul său de 20 de ani, care manevra motocicleta, a fost găsit conştient. Medicii au identificat mai multe leziuni la nivelul corpului, printre care şi o fractură la gambă. Înainte de a fi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" cu o ambulanţă, tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat cu aparatul etilotest şi pe căruţaşul care le-a tăiat faţa celor doi tineri de pe motocicletă. Şi de această dată, poliţiştii au descoperit o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma accidentului tragic, în locul în care tânărul de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, familia, prietenii, apropiaţii şi vecinii au aprins zeci de candele şi lumânări.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii