anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Tanda şi cu Manda de la Penele: cum şi-au enervat ei şefii de la Bucureşti din cauza sondajului?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Două trei vorbe pe astăzi, care să fie şi potrivite pentru o zi de post, ne-am zis, despre megasondajul ultrabombastic prezentat triumfalist zilele trecute de liberalii ieşeni, stimaţi alegători. 

Ne spune amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui şi cu master academic în curmeie politice de Dâmboviţa căci, după prezentarea aia pompoasă de la Iaşi în care Alexe şi Chirica băteau tot ce mişcă, cu cifre pe care abia dacă le lua pe vremuri premarele Simirad în vremurile lui bune (fie-i ţărâna uşoară lui dom’ Costică!), la Bucureşti unii lideri s-au cam enervat din cauza asta.

Nu, nu din cauza cifrelor, haideţi să fim serioşi, ci din cauze de imagine şi pablic rileişăn de partid. După cum ştiţi, acel sondaj a fost făcut la nivel naţional, dar separat în fiecare oraş mare, şi are ca scop să dea o idee liderilor de la centru despre starea partidului în teritoriu înainte de Crăciun. Dar, după cum nu ştiţi, cică planul liderilor de la centru era ca tot sondajul, în integralitatea lui, să fie prezentat într-un mare eveniment festiv la Bucureşti, unde la final şi să se aplaude pentru aşa cifre frumoase.

Iaşul însă, spune amicul Archie, cică ar fi stricat surpriza, iar chestiunea ar fi enervat la culme pe unii lideri implicaţi. Hm, noroc de Alexe că a avut inspiraţia să-l scoată în faţă la prezentare pe fratele geamăn Muraru, omul lui Iohannis. Că, altfel, sigur ieşea cu bobârnace mai serioase...

Socoteala de la Bucale nu s-a potrivit cu aia de la Iaşi

Şi încă una mai scurtă dar mai vioaie la final tot despre megasondajul ultrabombastic: cum de s-a ajuns la acele cifre ce miros de la o poştă a dubală politică oricui are un minim simţ practic local? Pentru cine nu ştie cum s-a bătut palma la Bucureşti pentru acest mare sondaj la nivel naţional: au fost mai multe institute de sondare plătite de PNL, fiecare având anumite zone de lucru arondate.

Cel căruia i-a picat Iaşul, alături de alte oraşe, a avut un partener local cu care a lucrat. Ei bine, întâmplarea face că acel partener local, un mai puţin cunoscut cadru didactic de la vniversitatea din Copou, facultatea de profil, să fie în realitate un vechi client al liberalilor ieşeni şi, in extenso, al premarelui în izirciţ. Ca urmare, ce nu s-a putut rezolva cu influenţă la Bucureşti, iată, din ce ne spune amicul Archie că se bârfeşte pe la partid, s-a putut aranja aici local cu mult mai puţin efort, mai ales că vin ani grei electorali şi de astfel de servicii va fi mare nevoie.

PS: Dar, doi la mână: de ce credeţi că era nevoie de astfel de procente uluitoare? Ei bine, cică Alexe şi Chirica ar fi vrut să se prezinte şefilor că tot ei pot asigura victorii sigure în 2024, şi că abia apoi să aibă loc o tranziţie lină spre vicii actuali, vici care, zic ei, acum nu ar avea suficientă tracţiune ca să facă faţă. Unii zic că şefii i-ar fi crezut. Uf, rău am mai ajuns, dragi ieşeni!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.