anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Târg de locuri de muncă pentru ucraineni/Ярмарок вакансій для українців в Яссах

GALERIE
targ, locuri, munca, ucraineni
 • targ, locuri, munca, ucraineni
- +

Refugiații din Ucraina își pot găsi un job în Iași la un târg al locurilor de muncă. În acest sens, angajatorii din Iași care doresc să participe și să pună la dispoziție locuri de muncă pentru refugiați pot veni la târgul locurilor de muncă organizat la Casa Studenților, din Fundație, pe data de 8 septembrie. De cealaltă parte, ucrainenii pot veni să se intereseze pentru un job între orele 10 – 16.

 

Біженці з України можуть знайти роботу в Яссах на ярмарку вакансій. У зв’язку з цим, роботодавці в Яссах, які бажають взяти участь і запропонувати роботу для біженців, можуть взяти участь у Ярмарку Вакансій, організованому в Домі Студентів (Casa Studenților), на території Фонду, 8 вересня. Вони можуть висловити свій намір взяти участь за цією електронною адресою: office@worldstreet.ro або через мережу AJOFM Iași.

З іншого боку, українці можуть взяти участь у ярмарку вакансій 8 вересня з 10 до 16 години. Більше інформації про подію українці можуть отримати у групі Telegram під назвою “Ярмарок вакансій для українців у Яссах”.

Учасникам (пошукувачам та роботодавцям) організатори нададуть перекладачів.

Крім того, бажаючі українці, які прийдуть на ярмарок вакансій, отримають від організаторів набір із засобами особистої гігієни. Також вони отримають консультації та профорієнтацію від представників громадських організацій, організаторів заходу.

Організатори заходу:

Асоціація WORLDSTREET роздаватиме українцям листівки з інформацією про право на притулок та роботу. Флаєри профінансовано за кошти мерії міста Ясси, відповідно до Закону 350/2005 про режим фінансування з державних коштів, виділених на неприбуткову діяльність загального характеру.

Фонд ICAR запропонує консультації з питань працевлаштування та можливість записатися на програму професійної орієнтації для написання резюме румунською чи англійською мовами та підготовки до співбесіди. Також фонд роздаватиме набори гігієни для учасників.

Асоціація Socialitera надасть інформацію про зарахування до системи освіти Румунії та про професійне навчання через курси для українців.

Партнерами заходу будуть:
Дом Студентів (Casa Studenților) в особі Богдана Кручану – забезпечить місце проведення заходу;
Агентство з працевлаштування м. Ясси в особі Габріели Василеску - відповідає за запрошення роботодавцям;
Фундація громади Ясси – надасть набори засобів гігієни для українців;
Ziarul de Iasi – медіа-партнер.

Ucrainenii și angajatorii vor avea interpreți puși la dispoziție de către organizatori. 

 
În plus, ucrainenii interesați care vor veni la târgul locurilor de muncă vor primi din partea organizatorilor câte un kit cu produse de igienă personală. De asemenea, ucrainenii vor primi și consiliere si orientare vocațională de către reprezentanții ONG-urilor organizatoare.
 

Evenimentul este organizat de:

 
Asociația WORLDSTREET care va disemina ucrainenilor pliante cu informații despre dreptul la azil și la un loc de muncă achiziționate cu fonduri de la Primăria Iași, prin Legea 350/2005 privind regimul finanțărilor din fonduri publice alocate pentru activități non profit de interes general. 
 
Fundația ICAR va oferi consiliere în vederea angajării și posibilitatea înscrierii în programul de orientare vocațională pentru întocmirea CV-ului și prezentarea la un interviu de angajare și vor distribui kit uri de igienă pentru participanți.
 
Asociația Socialitera va oferi informații privind înscrierea în sistemul de învățămând românesc și despre formarea profesională prin cursuri de pregătire pentru ucraineni.
 

Parteneri ai evenimentului vor fi:

 
Casa Studenților prin reprezentant Bogdan Crucianu  - vor pune la dispoziție locul evenimentului;
Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași prin Gabriela Vasilescu - responsabili cu invitațiile către angajatori;
Fundația Comunitară Iași – vor pune la dispoziție chituri cu produse de igienă pentru ucraineni;
Ziarul de Iași – partener media.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.