Târgul Cucuteni s-a amânat. Când va reveni acesta în Parcul Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Târgul Cucuteni s-a amânat. Când va reveni acesta în Parcul Copou

GALERIE
targ
  • targ
- +

Tradiţionalul Târg Cucuteni - 5000 va fi organizat la sfârşitul lunii iulie. Târgul de ceramică a fost amânat în contextul pandemiei Covid-19. Intenţia organizatorilor este ca acest târg să aibă loc în perioada 24 - 26 iulie.

Informaţia apare într-un proiect de hotărâre care va fi dezbătut săptămâna viitoare la Consiliul Local (CL) prin intermediul căruia Primăria va aloca fonduri pentru evenimente organizate în parteneriat cu alte entităţi. În ceea ce priveşte Târgul Cucuteni, alocarea financiară de la bugetul local este de 8.000 lei.

La târg vor participa, ca în fiecare an, meşteri olari din cele mai importante centre de ceramică din România, Republica Moldova şi Ucraina. Anual, târgul atrage mii de ieşeni dar, cel puţin pentru ediţia din acest an, este de aşteptat ca organizatorii să implementeze unele măsuri speciale de prevenire a răspândirii pandemiei Covid-19. Târgul va avea loc în Parcul Copou, iar principala măsura va viza stabilirea unor culoare de circulaţie.

Pe lista de evenimente a Primăriei pe luna iulie mai apare o singură manifestare: expoziţia internaţională de invenţii „Inventica 2020“. În acest caz, Primăria vrea alocarea a 20.700 lei pentru evenimentul care se va desfăşura în perioada 7 - 30 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.