Târgul de animale din Scânteia, cotrobăit de poliţişti. Ce s-a găsit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Târgul de animale din Scânteia, cotrobăit de poliţişti. Ce s-a găsit

GALERIE
targ, animale, Scanteia
  • targ, animale, Scanteia
- +

Ieri dimineaţă,  poliţiştii din cadrul  Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea şi posturile de poliţie arondate, au acţionat în târgul de animale de pe raza satului Scânteia, în vederea identificării persoanelor care desfăşoară în mod ilegal acte de comerţ, a celor care vând sau cumpără animale provenite din furturi sau cu încălcarea normelor sanitar-veterinare legale în vigoare, pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii sau care se sustrag de la urmărirea penală precum şi a celor care încalcă normele de convieţuire socială.

Cu această ocazie au fost obţinute următoarele rezultate:
- Persoane legitimate - 42;
- Societăţi comerciale verificate -3;
- Animale oferite spre vânzare verificate - 25;
- cabaline -11;
- bovine -3;
- porcine- 6;
- ovine -5;
- sancţiuni aplicate - 8;
- Legea 12/ 1990- 4;
- HG. 984/ 2005 - 4;
- valoare sancţiuni - 2.720 lei;
- valoare bunuri confiscate - 200 lei.

Exemple:
A fost depistat A. Constantin,   în vârstă de 33 ani, din comuna Mogoşeşti, jud. Iaşi, care oferea spre vânzare 3 cabaline, pentru care nu deţinea paşapoarte sanitar-veterinare.
  Daniela C., de 40 ani, din jud. Vaslui, a fost sancţionată cu 500 lei, întrucât comercializa băuturi alcoolice având termenul de valabilitate depăşit (03.05.2013). De asemenea a expus spre vânzare substanţe raticide şi insecticide, fără a avea autorizaţie în acest sens, produsele în valoare totală de aproximativ 200 lei, fiind confiscate pe bază de proces-verbal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.