Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tăriceanu, după atacul lui Iohannis: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer

GALERIE
iohannis-tariceanu-procente-bomba-594961
  • iohannis-tariceanu-procente-bomba-594961
- +

Liderul ALDE Călin Piopescu Tăriceanu îi recomandă preşedintelui Klaus Iohannis, după atacul acestuia la adresa opoziţiei ”să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer ci, încă, preşedintele României” şi ”să nu mai ameninţe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu şi nu s-a sfârşit bine pentru el”, el remarcând ironic că preşedinte ”l-au lăsat nervii” şi că ”nu-i prieşte izolarea”.

”Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. Aia buni pot să muncească pentru ţara. Aia răi pot doar să dea sfaturi şi în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu nişte dosare penale„, remarcă Tăriceanu.

El declară că nu e absolut convins că se numară printre politicienii răi şi îi dă câteva sfaturi preşedintelui.

”1. Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer ci, încă, Preşedintele României. 2. Să nu mai ameninţe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu şi nu s-a sfârşit bine pentru el. 3. Dacă începe cu anchetele, îi sugerez să înceapă cu cei care, în stare de urgenţă, continuă să defrişeze pădurile şi să lase buştenii în curtea unei întreprinderi care pare că are rădăcini adânci la Cotroceni. Alte teme de anchete pot fi achiziţiile făcute de amicii politici ai PNL care aduc măşti de protecţie la preţ de lingou de aur. Sau cum s-a reuşit exportul de muncitori în Germania în plină stare de urgenta”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

El se intreabă de fapt, ce l-a deranjat atât de tare în Hotărârea prin care Parlamentul a încuviinţat decretul de prelungire a stării de urgentă.

”In fond, maşina de vot i-a aprobat prelungirea pe toată ţara a stării de urgenţă. Deşi nu era cazul.Cred că l-a deranjat faptul că dăm putere Curţii de Conturi să controleze felul în care s-au făcut achiziţiile publice pe timpul stării de urgenţă. El speră că totul o să rămână îngropat şi multele milioane de euro vor apărea în campania electorală. Probabil că l-a deranjat şi faptul că repunem ordinea firească în relaţia dintre Guvern şi Parlament, iar Dl Orban şi ai lui vor trebui să dea raportul în faţă Parlamentului şi a opiniei publice şi nu în grădină de la Cotroceni”, susţine Tăriceanu.

 În opinia sa, cel mai tare l-a enervat pe preşedinte decizia Parlamentului de a pune capăt încălcării drepturilor şi libertăţilor românilor, interzicând Guvernului să suspende aplicarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

”Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, dl Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo luna şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Citu să fugă din faţa Parlamentului”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat joi un atac dur la adresa opoziţiei declarând că astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste. Iohannis a mai avertizat că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii.

Iohannis a amintit că a făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toţi politicienii să abandoneze discursul demagogic şi să nu încerce să câştige capital electoral din suferinţa oamenilor.

”Este inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenţi din ţară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în Parlament - absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte - condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a întrebat Klaus Iohannis, referindu-se la votul dat în Parlament pentru încuviinţarea stării de urgenţă, parlamentarii impunând condiţii şi obligativităţi pentru Guvern atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi după expirarea acesteia.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri