Tăriceanu lansează un nou atac la adresa premierului. “Nu am fost consultat”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Tăriceanu lansează un nou atac la adresa premierului. “Nu am fost consultat”

GALERIE
Tariceanu
  • Tariceanu
- +

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privinţa desemnării comisarului european, în contextul speculaţiilor cu privire la o înţelegere între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

"Această manieră de a merge cu paşi mărunţi nu este o soluţie şi vă spun şi pe baza experienţei de 4 ani ca premier, care spun că mi-a folosit la ceva, să văd cu mai multă claritate în momente cheie de a reda suflul acestei guvernări. Paşii ăştia văd că sunt calificaţi în presă şi ca un fel de înţelegere ascunsă între doamna prim-ministru şi Iohannis. E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziţii în acest fel încât să aibă o ţintă în care să treacă şi în acest fel să îşi favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe are trebuie să îl facă şi doamna premier şi să înţeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung şi domniei sale şi partidului care îl conduce şi guvernării şi trebuie să ne gândim şi la cetăţeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă crede într-un astfel de scenariu, Tăriceanu a răspuns: ": Eu sper, împotriva semnelor care se arată, ca acest lucru să nu fie adevărat, dar rămâne să vedem pe parcurs şi să verificăm cum evoluează lucrurile. Sunt lucruri care m-au pus şi pe mine pe gânduri, faptul că, de exemplu, nu am fost consultat în privinţa desemnării comisarului european, dar în schimb preşedintele a fost consultat, cu toate că preşedintele nu are niciun rol în desemnare. Nici preşedintele Senatului nu are vreun rol în desemnare, dar ca partener mi s-ar fi părut normal, un gest nu de curtoazie, aici e o chestiune dacă vreţi de bună funcţionare şi de co6nsolidare a unei încredere care trebuie să funcţioneze între parteneri. Cam aici e problema”.

Preşedintele ALDE a afirmat că iniţial a avut o discuţie cu Viorica Dăncilă cu privire la sondajele pentru a vedea care este cel mai bine plasat candidat. "În final doamna prim ministru mi-a spus că PSD nu poate să accepte decât o singură soluţie: să aibă propriul candidat. Deci ideea cu sondajele le-am făcut aproape degeaba, nu le-am făcut chiar degeaba, ştim care este tabloul, Din păcate domnia sa nu se găseşte într-o poziţie care să o favorizeze în viitoarele alegeri prezidenţiale".

“Eu cred că spre deosebire de doamna Dăncilă care evident se adresează cu precădere electoratului PSD, dacă stăm să ne uităm mai departe, dincolo de electoratul PSD un candidat al PSD în momentul de faţă nu poate să mai aducă alte voturi. Deci este plafonat de acest bazin electoral sau de limitele acestui bazin electoral, în timp ce eu care sunt plasat într-o altă zonă a registrului politic în zona liberală pot să aduc voturi şi din zona de centru şi din zona liberală de dreapta, deci consider că şansele mele sunt mai bune pentru a obţine un scor care să îmi dea posibilitatea să intru în turul doi şi apoi să atac bineînţeles câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a mai spus Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.