TARIFE: Cât costă un bilet de avion pe ruta Iaşi-Constanţa în sezonul estival
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

TARIFE: Cât costă un bilet de avion pe ruta Iaşi-Constanţa în sezonul estival

GALERIE
blue air
  • blue air
- +

Ieşenii vor avea posibilitatea, din această vară, să meargă la mare pe calea aerului. Pe site-ul operatorului Blue Air sunt puse deja la vânzare bilete, zborul inaugural fiind la mijlocul lunii iunie.

Pentru început, cursele vor avea o frecvenţă săptămânală, în fiecare zi de luni, iar durata unui zbor ajunge la 45 de minute. Aeronavele vor pleca de la Iaşi la ora 15.45, iar din Constanţa, la ora 14.30. Zborurile vor fi efectuate cu un avion cu o capacitate de 120 de pasageri.

Reporterii noştri au făcut ieri simulări de preţ pentru întreaga perioadă a sezonului estival, iar costurile nu coboară sub 420 lei/persoană pentru un bilet dus-întors (toate taxele incluse cu excepţia celei de rezervare online a locului).

În septembrie, sunt programate doar două curse spre Constanţa la un preţ ceva mai competitiv (280 lei/dus întors), dar ultimul zbor spre mare (11 septembrie) nu are cursă de întoarcere la Iaşi decât cu escală prin Roma.

Cu trenul, un bilet dus-întors, cu reduceri comerciale din perspectiva momentului în care se face re­zervarea, ajunge la 165 lei.

Cumulat, cu avionul, un drum dus-întors ajunge la 90 de minute, iar cu trenul, de 12 ori mai mult, în condiţiile în care călătoria pe calea aerului este de peste trei ori mai scumpă. 

Preţuri cuprinse între 420 lei şi 520 lei în sezonul estival

Primul zbor dinspre Iaşi spre mare la care se putea face rezervare ieri era cel din 19 iunie, dar numai două locuri mai erau disponibile. Cu întoarcere pe 26 iunie, preţul unui bilet dus întors ajungea la aproape 460 lei.

Pentru următoarea săptămână (26 iunie - 3 iulie), preţul ajungea la 420 lei, dar cu menţiunea că foarte puţine locuri mai erau disponibile (cinci la plecare şi trei la întoarcere).

În schimb, pe parcursul lunii iulie, cele mai multe locuri în aeronavă la plecarea spre mare erau disponibile, dar la cele de întoarcere numărul era semnificativ mai mic. Preţul mediu în iulie pentru un bilet dus întors ajungea ieri la 500 lei, cu mici fluctuaţii, de 20 lei în plus sau în minus la zborul de întoarcere, respectiv circa 520 lei un bilet dus-întors cu plecare pe 10 şi revenire pe 17 iulie sau 480 lei pentru 24 - 31 iulie.

Pentru săptămâna 31 iulie - 7 august mai erau disponibile ieri doar două locuri la plecare şi un singur loc la revenire, preţul total fiind de 440 lei.

Acelaşi preţ era disponibil şi pentru săptămâna 7 - 14 august, cu precizarea că în cursa de întoarcere mai puteau fi rezervate doar patru locuri.

Începând cu a doua jumătate a lunii august, preţul a crescut din nou la 460 lei (14 - 21 august), la 500 lei (21 - 28 august) şi 480 lei (28 august - 4 septembrie).

Odată cu luna septembrie, preţurile practicate de Blue Air scad pentru ultimele două curse. De exemplu, ieri puteam să rezervăm la un preţ de 280 lei un bilet dus-întors cu plecare pe 4 septembrie (139 lei) şi revenire pe 11 septembrie (139 lei).

Iniţial, pe acest zbor a fost afişat pe site-ul operatorului un cost de 230 lei, dar, la câteva zeci de minute după ce am verificat din nou costurile, preţul a crescut cu 50 lei pe drumul de întoarcere.

Ultima cursă disponibilă spre mare de la Iaşi este pe 11 septembrie (90 lei), dar fără a exista un zbor direct de revenire o săptămână mai târziu, ci doar cu legătură prin Roma (392 lei - 16 septembrie, 305 lei - 19 septembrie). Durata cumulată a zborurilor este de 4 ore şi 40 minute, iar escala la Roma ajunge la circa 6 ore.

Pe site-ul CFR Călători, ieri am putut face simulări de preţ doar pentru luna mai. Am ales ultima parte a lunii şi am obţinut un bilet dus-întors la clasa a II-a pe ruta Iaşi - Constanţa la un cost de 165 lei. Cumulat, drumul dus-întors Iaşi - Constanţa ajunge la peste 17 ore.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.