Tarifele RCA au crescut cu 5 -10% în primul trimestru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tarifele RCA au crescut cu 5 -10% în primul trimestru

GALERIE
Asiguratorii au umflat din nou pretul politelor RCA
  • Asiguratorii au umflat din nou pretul politelor RCA
- +

Evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese a condus la o creştere a tarifelor RCA cu 5% - 10% în primul trimestru, la nivelul pieţei, scumpire care se va menţine cel mai probabil până la finalul anului, a declarat directorul general al Generali România, Adrian Marin.

 

 'Factorul principal care a condus la aceasta majorare este evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese. În plus, era necesară o tarifare prudentă care să permită oricărui asigurător onorarea în orice moment a obligaţiilor contractuale. Însă, în majoritatea cazurilor, conducătorii care nu au înregistrat daune nu resimt această creştere, datorită aplicării sistemului de bonus-malus', a menţionat Adrian Marin. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a modificat în acest an norma privind asigurarea RCA, demers prin care asigurătorii vor fi obligaţi să stabilească tarifele de primă, astfel încât să acopere toate cheltuielile aferente acestei clase de asigurări. Adrian Marin consideră ca orice asigurător trebuie să fie prudent în tarifare pentru a-şi putea onora, într-un timp cât mai scurt, obligaţiile faţă de clienţi. 'Pentru Generali, modificarea normei privind stabilirea tarifului de primă nu aduce schimbări notabile, întrucât întotdeauna am respectat acest principiu, lucru de altfel vizibil în primele de asigurare mai mari faţă de unii competitori. Din păcate, daunele pentru vătămări corporale încă dau o volatilitate ridicată rezultatului final', a explicat acesta. Oficialul Generali România a vorbit şi despre 'războiul preţurilor', prezent în întreaga piaţă de asigurări generale, fie ele auto sau non-auto. 'La nivelul pieţei de asigurări, ceea ce este îngrijorător în momentul de faţă este că, deşi daunele pe RCA, în special cele pe vătămări corporale, au crescut semnificativ, iar linia de business este total neprofitabilă, asigurătorii continuă să-şi asume riscurile aferente vânzării de poliţe RCA la tarife neadaptate', a spus oficialul Generali România.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.