Tatăl a cerut să nu dea pensie alimentară cât fetele stau la el. Mama vrea mai mulți bani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Tatăl a cerut să nu dea pensie alimentară cât fetele stau la el. Mama vrea mai mulți bani

GALERIE
decizie
  • decizie
- +

Modificarea cuantumului pensiei alimentare plătite de un ieşean s-a transformat într-un adevărat circ desfăşurat în faţa judecătorilor. Fosta soţie, în grija căreia rămăseseră cele două fete ale cuplului, a cerut majorarea pensiei. În replică, bărbatul a cerut să i se aplice o reducere pentru timpul în care fetele stau la el, pretinzând şi despăgubiri morale de la femeie. Judecătoria a dat o primă sentinţă, dar procesul încă nu s-a terminat.

Ionela B. şi Laurenţiu D. au divorţat în februarie 2018, domiciliul celor două fetiţe fiind stabilit la mamă. Tatăl a fost obligat la plata unei pensii de întreţinere de câte 250 de lei pentru fiecare copil, în favoarea sa fiind stabilit un program de vizită. În iulie anul trecut, Ionela B. s-a adresat instanţei, cerând majorarea pensiei alimentare. Femeia a invocat faptul că nevoile fetiţelor au crescut, întreţinerea acestora impunând cheltuieli suplimentare, dar şi faptul că salariul fostului soţ a crescut.

În întâmpinarea depusă la dosar de Laureniu D., acesta a arătat că programul de vizită presupune ca în perioada 1-15 iulie şi 15-30 august una dintre fetiţe locuieşte la el, urmând apoi cealaltă, tot timp de o lună. În aceste condiţii, el a solicitat ca plata pentru o lună să-i fie scăzută din obligaţii, deoarece el se va ocupa de întreţinerea fetelor. În plus, el a cerut daune morale de 50.000 lei de la fosta soţie. Conform legii, nivelul pensiei de întreţinere pentru doi copii se poate ridica la cel mult o treime din veniturile celui obligat la plata ei.

„Instanţa apreciază că nu se impune a fi scăzută din obligaţia pârâtului plata pensiei de întreţinere pentru o lună, perioadă în care se desfăşoară programul de vizită la domiciliul său, deoarece pensia de întreţinere nu presupune un calcul matematic, cuantumul fiind destinat să acopere într-o anumită măsură nevoile minorelor, indiferent de timpul petrecut cu unul sau cu ambii părinţi“, au precizat judecătorii.

Aceştia au acceptat cererea femeii de majorare a pensiei alimentare până la cota de o treime din veniturile fostului soţ, respingând totodată şi pretenţiile acestuia la daune morale. Sentinţa a fost atacată de Laurenţiu D., cauza intrând pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Încă un an irosit. Prin cooptarea PSD la guvernare, umilirea electoratului care chiar visa să trăiască într-o ţară normală a devenit totală. Iohannis, Cîţu şi PNL ne-au trezit la realitate.

Filmuletul zilei

opinii

Drepturile şi îndatoririle animalelor

Briscan ZARA

Drepturile şi îndatoririle animalelor

Ne-am obişnuit atât de mult cu bunătatea, grija şi iubirea noastră, încât nu ne mai dăm seama cât de mult rău le facem de fapt. Am transformat puţinele animale care au mai rămas pe Pământ în bibelouri, obiecte de decor, piese de mobilier. Din iubire. Mila noastră omoară azi mai multe fiinţe decât puştile vânătorilor...

Un elefant şi un călăreţ în căutarea unui drum

Cristina DANILOV

Un elefant şi un călăreţ în căutarea unui drum

Oamenii se schimbă atunci când inimile lor se desfac şi minţile lor se deschid, spun terapeuţii. Dualitatea noastră mentală este firească, Supraegoul conştient al lui Freud şi Egoul idealist, imaginea lui Platon, mai precis a vizitiului şi a carului la care sunt înhămaţi doi cai buni, în cazul zeilor, sau un cal bun şi un cal rău, în cazul oamenilor, în temeiul mitului despre ontologie, sunt doar două ipostaze ale dualităţii sistem reflexiv-sistem emoţional care ne patronează existenţa.

Ctitori şi risipitori

Mihai DORIN

Ctitori şi risipitori

Privim spre trecut cu interes profesional şi/ sau empatie, uneori cu frustrare. Oricât am dori să obţinem detaşarea sau obiectivitatea depline, spectacolul istoriei ne implică, aproape cu fatalitate şi emoţional. Iar atunci când vrem să fim foarte raţionali, până la rigorism, se întâmplă să ucidem povestea istoriei, farmecul ei inefabil ori chiar seva. 

pulspulspuls

Lumea halatelor albe: venerabilul domn Usturoi rămâne la butoane la Iaşi

Lumea halatelor albe: venerabilul domn Usturoi rămâne la butoane la Iaşi

Iată stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe că din nou, la ceas de seară, ne-a parvenit o ştire de maximă importanţă pentru suflarea medicală din târgul nostru. 

Caricatura zilei

Degetelezare

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.