Tatăl i-a arătat fiului „cum se dă“ într-un duşman. Rezultatul: câte 6 ani după gratii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Tatăl i-a arătat fiului „cum se dă“ într-un duşman. Rezultatul: câte 6 ani după gratii

GALERIE
bataie
  • bataie
- +

Tată şi fiu, au fost condamnaţi împreună, la pedepse similare, după ce aproape au omorât în bătaie un „duşman“. Atacul, comis în plină zi, a fost atât de sălbatic, încât martorii prezenţi n-au avut curaj să intervină decât verbal. În timpul agresiunii, tatăl a luat ţeava folosită ca armă de fiu, pentru a-i arăta „cum se dă“.

Între Ovidiu şi Abel Moldovanu, pe de o parte şi Florin Bălică, de cea­laltă, relaţiile erau tensionate de cel puţin 5 ani. Conflictul a răbufnit pe 29 octombrie 2019. În acea diminea­ţă, Bălică se deplasase cu autovehiculul său la un depozit din Tomeşti, pentru a preda deşeuri metalice. În curtea societăţii s-a întâlnit cu cei doi, care veniseră şi ei să predea fier. După un schimb de replici, Bălică şi-a dat sea­ma că se află în inferioritate numerică, aşa că a fugit, abandonându-şi maşina pe cântar. Ovidiu şi Abel Moldovanu s-au luat după el, înarmaţi cu un spray paralizant şi cu o ţeavă, fugărindu-l până într-o curte vecină. Tatăl era în frunte, fiul strigându-i din urmă „Prinde-l şi omoară-l, nu-l scăpa!“.

Ajunşi în curte, Abel a aruncat ţeava spre picioarele adversarului, doborându-l la pământ. Tatăl a început să-l loveas­că cu pumnii şi picioarele. În ajutor i-a sărit şi fiul, care a început să-l lo­vească cu ţeava. După zece lovituri, cei doi au făcut schimb. Tatăl a luat ţeava şi i-a spus fiului că îi va arăta „cum se dă“. I-a aplicat şi el vic­timei 13 lovituri, timp în care fiul o împroş­ca cu jeturi de spray paralizant.

Pe par­cursul agresiunii, victima le-a cerut celor doi să se oprească, pentru că are cinci copii acasă, dar fără niciun efect. Întregul incident a durat doar un minut, timp în care martorii aflaţi la faţa locului, timoraţi, nu au avut curajul să intervină. Agresiunea a încetat când în jur au început să se strângă mai mulţi privitori.

Cei trei nu se aflau la primul conflict violent. Bălică fusese condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare după ce, împreună cu doi prieteni, îl atacaseră cu un topor, un târnăcop şi o bară metalică pe Abel Moldovanu pe bulevardul Primăverii, urmărindul până la intrarea în incinta Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte. Moldovanu a reuşit să scape, iar ca răzbunare, cei trei i-au distrus capota şi parbrizul maşinii.

În urma incidentului de la Tomeşti, Bălică a avut nevoie de două luni de îngrijiri medicale, având încă nevoie de operaţii la un braţ şi pentru reconstrucţia şoldului.

Cei doi agresori au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor, victima constituindu-se parte civilă. Bălică a cerut despăgubiri materiale de 10.000 lei şi morale de 100.000 lei. În plus, a solicitat daune de 286 lire sterline pe săptămână, cât ar fi reprezentat salariul său dacă ar fi putut pleca la muncă în Marea Britanie, aşa cum avea planificat.

La percheziţia imobiliară, în locu­inţa lui Ovidiu şi Abel Moldovanu au fost găsite o sabie, două topoare, două spray-uri iritant-lacrimogene. Ţeava folosită la comiterea agresiunii şi care fusese luată din curtea centrului de recuperare a materialelor nu a mai fost găsită. Ea le-a fost imputată agresorilor, confiscându-li-se câte 20 de lei. Tatăl şi fiul au primit aceeaşi pedeapsă din partea magistraţii Tribunalului, 6 ani de închisoare. Ei au fost obligaţi şi la plata a 30.000 lei, ca daune morale. Contestaţia depusă de cei doi se află pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.