Taţii de nou-născuţi, ţinuţi tot „la gard“ cu zilele de şefii maternităţii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Taţii de nou-născuţi, ţinuţi tot „la gard“ cu zilele de şefii maternităţii?

GALERIE
maternitate Cuza Voda
  • maternitate Cuza Voda
- +

Sesizarea unui tată care nu îşi văzuse fiul abia născut şi soţia, deşi trecuseră câteva zile de la naştere, nu a fost soluţionată favorabil acestuia şi celorlalţi ca el decât parţial. Ce recomandări a făcut DSP Iaşi maternităţii în cauză?

Aspectele semnalate de Bogdan Chirica, un tată din Iaşi, către Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, care fac referire la faptul că accesul vizitatorilor în Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi este strict interzis pe perioada spitalizării gravidei, nu au reuşit să schimbe modul în care lucrurile se desfăşoară în unitatea medicală.

Singura modificare este faptul că DSP Iaşi a recomandat conducerii spitalului revizuirea şi modificarea regulamentului în ceea ce priveşte circuitul vizitatorilor şi vizitarea pacientelor, „care să permită, conform unui program stabilit, vizitarea nou-născuţilor şi a mamelor fără a intra în zonele cu risc“. Aspectul a fost semnalat în „Ziarul de Iaşi“ pe data de 23 iulie, în articolul „Drama proaspeţilor tătici, la maternitate: «Eram dispus să plătesc»“, unde bărbatul a povestit că soţia sa a născut pe data de 8 iulie, însă nu a reuşit să îşi vadă soţia şi nici copilul timp de câteva zile, fiindu-i interzis accesul pentru a se putea interesa de starea lor. Singurele informaţii pe care acestea le-a primit din partea personalului medical au fost că soţia sa va trebui să rămână internată împreună cu copilul încă şapte zile, din cauza unei bacterii dobândite în spital. Acesta a solicitat la biroul de informaţii din triajul spitalului să poată discuta cu cineva din conducerea unităţii medicale, căruia să îi explice situaţia sa, fiind dispus că achite un echipament steril pentru a putea să îi vadă, însă nu a reuşit. În urma sesizării depuse pe data de 25 iulie, cei de la DSP Iaşi s-au deplasat la unitatea medicală, însă concluziile conduc la ideea că au existat doar probleme de comunicare, una dintre asistentele medicale folosind greşit termenul de „carantină“.

Astfel, asistenta care a furnizat informaţia respectivă urmează să dea o notă explicativă. „În perioada internării pacientei, spitalul nu se afla în carantină. Printr-o hotărâre a comitetului director al unităţii medicale din luna februarie 2018 a fost modificat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al spitalului cu privire la circuitul vizitatorilor şi vizitarea pacientelor prin care s-a decis diminuarea programului de vizită sau chiar interdicţia vizitelor pe o perioadă nedeterminată, datorată unor situaţii epidemiologice deosebite“, se precizează în răspunsul primit de bărbat de la DSP Iaşi. De asemenea, cei de la DSP susţin că în urma controlului s-a constatat că bărbatul a fost informat corespunzător referitor la starea de sănătate a mamei precum şi a copilului pe perioada internării. Bogdan Chirica nu a primit până în acest moment un răspuns şi la sesizarea înaintată către spital. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.