Taxele şi impozitele au adus mai mulţi bani la bugetul oraşului. Amenzile, mai puţini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Taxele şi impozitele au adus mai mulţi bani la bugetul oraşului. Amenzile, mai puţini

GALERIE
plata taxe Iasi
  • plata taxe Iasi
- +

O comparaţie realizată de Biroul de Presă al Primăriei Iaşi între plata impozitelor la termenele de 31 martie 2018, respectiv 31 martie 2019 arată o creştere de câteva procente la toate categoriile.

„La finele lunii martie 2019, în evidenţa fiscală a Municipiului Iaşi se înregistrează 597.898 de roluri (persoane juri­dice - 51.925; persoane fizice - 545.973), din care 274.453 roluri active (persoane juridice - 13.942; persoane fizice - 260.511). Rolurile active sunt rolurile care au matricole (bunuri sau înscrisuri) care nasc creanţe bugetare, respectiv obligaţii de plată ale contribuabililor către bugetul local“, se precizează în comunicatul primit la redacţie. Dacă încasările realizate la principalele impozite locale în primele trei luni ale anului sunt mai mari decât cele din primul trimestru din 2018, veniturile din amenzi şi alte sancţiuni sunt mai mici. Explicaţia vine din faptul că termenul de plată a jumătate din amendă s-a prelungit de la 48 de ore la 15 zile. Astfel, impozitele pe clădiri au adus un plus de aproape două milioane de lei la buget faţă de anul trecut, ajungând la 35,7 milioane de lei.

Persoanele fizice au plătit însă mai puţin, 10,95 milioane, în timp ce firmele şi instituţiile au avut de dat mai mult, 24,75 milioane de lei. Aceeaşi diferenţă şi la impozitele şi taxele pe teren, unde creşterea a fost de aproape 4 milioane de lei faţă de anul trecut (peste 60 la sută), până la 10,36 milioane de lei. Din nou, persoanele juridice au plătit grosul, respectiv 7,15 milioane. Pentru mijloacele de transport, e invers: plăţile persoanelor fizice au totalizat 6,15 milioane de lei, iar societăţile comerciale şi instituţiile au achitat 3,26 de milioane de lei. Avansul total faţă de anul trecut a fost astfel de 890.000 lei. Din amenzi şi sancţiuni s-au obţinut „doar“ 3,18 milioane de lei, comparativ cu 3,62 de milioane colectate în primele trei luni ale anului trecut. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.