anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 20.08.2022

Taximetriştii de la Aeroport, reclamaţi mai simplu. Alt program pentru autobuzul 50

GALERIE
autobuz
 • autobuz
- +

Activitatea de taximetrie va fi reglementată mai strict.

Taximetriştii din zona Aeropor­tului vor fi ţinta permanentă a controalelor municipalităţii, riscându-şi autorizaţia de taxi. Conducerea Aeroportului s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Primăriei şi ai Po­liţiei Transporturi pentru a discuta schimbările necesare în vederea îmbunătăţirii activităţii de taximetrie în perimetrul aerogării. „Am avut iniţiativa acestei întâlniri pentru a discuta aplicat pe textul de lege toate măsurile care se impun pentru a reglementa activitatea de taxi în zona aeroportului şi pe traseul către oraş, în contextul creşterii consistente a traficului de călători în anii următori. Ne dorim ca accesul pasagerilor către şi dinspre aeroport să fie realizat beneficiind de un serviciu de taximetrie de calitate, la standard european, fără abuzuri sau comportamente necivilizate, aşa cum din păcate s-a mai întâmplat oca­zional până acum“, a declarat vice­primarul Daniel Mătăsaru.

La Aeroport vor fi amenajate panouri de informare cu numerele de telefon ale tuturor dispeceratelor de taxi, cu tariful maximal practicat în oraş şi va fi disponibil şi un formular simplu şi rapid pentru sesizări, atât pe hârtie, cât şi online. Pentru activitatea de taxi va fi de­limitată o zonă strictă. Staţionarea taxiurilor în faţa terminalelor de pasageri este interzisă, pentru acestea fiind disponibilă parcarea cu plată a Aeroportului. Poliţia Trans­porturi va acorda sprijinul necesar în amplasarea semnelor de circu­laţie şi în fluidizarea traficului. De asemenea, traseul de autobuz 50, spre Aeroport, va fi modificat la următoarea şedinţă a Consiliului Local, urmând să plece de la Gară, din 30 în 30 de minute.

Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei va restricţiona accesul autoturismelor „şcoală“, pentru a fluidiza traficul rutier spre Aeroport. „În esenţă, un aeroport este o afacere. Interesul administratorului este să devină atractivă, iar pasagerii să fie mul­ţumiţi. De aceea, sesizările ce apar ca urmare a unor neconformităţi sunt permanent monitorizate, toleranţa noastră faţă de cei care încaldă legislaţia specifică serviciilor de taxi fiind zero“, a precizat directorul Aeroportului, Marius Bodea.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.