anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Te-ai săturat de muncit de acasă? Iată o soluţie: Fab Lab Iaşi a inaugurat un nou spaţiu de coworking. Parteneriat cu Adservio, tematică educativă

GALERIE
fab-lab-iasi
  • fab-lab-iasi
- +

Un an plin de evenimente şi provocări, promite Dan Zaharia, fondatorul Asociaţiei Fab Lab Iaşi, care a inaugurat un nou spaţiu de coworking în zona centrală a Iaşului. Fab Lab 3, deschis în parteneriat cu compania Adservio, care a dezvoltat o platformă software dedicată unei educaţii mai performante în şcoli şi grădiniţe, va avea o tematică educativă.

Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România în luna ianuarie 2023, pe un eşantion de 4.318 respondenţi, în acest moment 54% dintre angajaţi lucrează de acasă sau în regim hibrid. Iar în cazul celor care muncesc exclusiv de la serviciu, majoritatea au declarat că aceasta a fost decizia companiei pentru care lucrează.

Dacă li s-ar asculta însă preferinţele, cei mai mulţi (28,3%) ar prefera să lucreze hibrid, “dar ei să fie cei care decid câte zile vor veni la birou, 23,6% vor să lucreze exclusiv de acasă, în timp ce 20,1% şi-ar dori să crească numărul zilelor în care muncesc remote”.

60% din angajaţi nu se simt confortabil să lucreze acasă: lipseşte comunicarea cu colegii

Pe de altă parte, aproape 60% dintre angajaţii chestionaţi au declarat că nu se mai simt confortabil să lucreze de acasă şi vor să facă o schimbare, pentru că se simt înstrăinaţi, le lipseşte comunicarea cu colegii şi vor, din nou, nişte graniţe clare între viaţa privată şi cea profesională. 61% dintre participanţii la sondaj susţin chiar că nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca remote sau hibrid.

Pentru aceştia, spaţiile comune de lucru de la Fab Lab pot fi o soluţie.

“Fab Lab 1, lansat în urmă cu şase ani, a fost creat cu tematică industrială, Fab Lab 2, inaugurat în urmă cu trei ani, e orientat pe zona financiară, iar Fab Lab 3, inaugurat acum, va avea tematică educativă. Ne bucurăm de noul parteneriat cu Adservio, dar şi de consolidarea parteneriatului cu BCR şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, pentru primele două spaţii Fab Lab, şi de extinderea parteneriatului de conectivitate cu Orange în toate cele trei locaţii din Iaşi, alături de care vom continua să susţinem  iniţiativele inovatoare, start-up-urile şi proiectele de impact în comunitate”, declară Dan Zaharia, fondatorul Fab Lab Iaşi.

„Suntem bucuroşi să sprijinim în  mod  direct deschiderea Fab Lab 3, chiar în aceeaşi clădire  cu Adservio. Pentru noi, acest eveniment este o oportunitate de a contribui la dezvoltarea comunităţii #Edtech din Iaşi. Extinderea reţelei de coworking #FabLabIasi generează un ecosistem extrem de util pentru transferul de cunoaştere şi competenţe”, a declarat Mihai Mocanu, Manager de Marketing la Adservio.

La ce poţi avea acces?

Cei care aleg să îşi facă munca de birou în spaţiul Fab Lab au acces la internet, imprimantă, săli de conferinţă, dar şi la întâlnirile comunităţilor antreprenoriale si de tech, lansări de carte şi sunt primii care află despre concursurile de idei sau de cursuri de pregătire profesională care se organizează acolo.

“La Fab Lab 3 am creat un ambient relaxant, optimist. Designul unui hambar modern, wifi gratuit, acces rapid la transport în comun şi la zona centrală oferă senzaţia de confort pentru cei care aleg să lucreze într-un open space”, a menţionat Alexandra Ceornei, Community Manager la Fab Lab Iaşi.

Spaţiul va putea găzdui până la 40 de rezidenţi, are o suprafaţă de 300 metri pătraţi şi este amplasat în zona centrală, pe str. Morilor nr. 56, în zona dintre Podul de Piatră şi Palas. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.