Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ţeapă de zile mari cu vacanţe plătite în avans. Lovitură pentru o firmă din Dancu

GALERIE
grecia-corfu
  • grecia-corfu
- +

O firmă din Iaşi care vinde vacanţe en gros a primit o lovitură de aproape 200.000 de euro de la o societate din capitală. ABC Clever Turism SRL din Ilfov, firma care a nu a achitat serviciile societatii din Iaşi, a păgubit şi 200 de bucureşteni.

O firmă din Dancu se luptă la Bucureşti pentru recuperarea unei creanţe de ordinul sutelor de mii de euro. Firma ieşeană Biz Pro Technologies SRL, furnizorul en gros de rezervări hoteliere “TravelSale”, a deschis proces împotriva unei firme din capitală. Societatea reclamată este ABC Clever Turism SRL, se arată pe portalul Ministerului Justiţiei. Creditorul din acest dosar solicită intrarea în insolvenţă a societăţii bucureştene. Cererea scrisă a fost depusă de reprezentanţii Biz Pro Technologies la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VII-a Civilă, pe data de 6 mai a acestui an. Magistraţii din Capitală vor analiza cererea firmei ieşene şi vor da sau nu curs acţiunii de insolvenţă în luna noiembrie 2014. Contactată de “Ziarul de Iaşi”, conducerea TravelSale s-a abţinut să ofere detalii presei în acest moment. “Firma noastră a făcut o plângere la Poliţia Sectorului 2 în acest caz. Acestea sunt detaliile pe care le putem furniza in acest moment”, au transmis oficialii societăţii ieşene. Firma ieşeană are de recuperat de la administratorul ABC Clever Turism SRL peste 193.000 euro.

 
 
Nu are bilanţ pe 2013 pe site-ul ANAF
 
 
Biz Pro Technologies SRL a fost înfiinţată în urmă cu patru ani. TravelSale este un furnizor de rezervări hoteliere pentru pieţele din America de Nord şi Europa de Est. “Fiind un adevărat B2B (business to business) – printre puţinii rămaşi – noi ne adresam doar agenţiilor de turism”, se arată pe pagina de internet a firmei ieşene. Potrivit unor surse apropiate de această afacere, societatea din Iaşi achiziţiona pachete de turism în sistem en gros şi apoi le vindea agenţiilor de turism interesate, care le distribuiau la rândul lor către persoanele fizice. Conform ultimului bilanţ al firmei, ce datează din anul 2012, firma avea o cifră de afaceri de peste 600.000 lei. În acelaşi document, reprezentanţii Biz Pro Technologies indicau că pe parcursul anului 2012 numărul mediu de angajaţi era de şapte persoane. În urmă cu doi ani, profitul firmei era de 55.000 lei, iar datoriile depăşeau cu puţin valoarea de 200.000 lei, se arată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
 
 
200 de persoane au fost înşelate
 
 

Conform dezvăluirilor presei centrale, reprezentanţii ABC Clever Turism SRL, firma reclamată în instanţă de TravelSale, sunt acuzaţi că ar fi înşelat peste 200 de bucureşteni. Firma din Ilfov a vândut mai multe vacanţe dar banii primiţi au intrat direct în buzunarele administratorului societăţii, Alin George Cristuinea. Pe numele acestuia au fost depuse mai multe plângeri pentru înşelăciune la Poliţia Sectorului 2 din Bucureşti. Prejudiciul total în acest caz se ridică la peste 400.000 euro. “Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au declanşat o anchetă şi urmează să audieze toate persoanele implicate în acest caz. Au fost depuse mai multe plângeri din partea celor care au achitat pentru vacanţe ce nu au mai fost onorate. Prejudiciul este estimat la aproximativ 400.000 euro”, a indicat presei centrale purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri