Teatrul Luceafărul, prezent la cele mai importante festivaluri de gen din ţară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Teatrul Luceafărul, prezent la cele mai importante festivaluri de gen din ţară

GALERIE
Capra cu 3 iezi 011Fram 061
  • Capra cu 3 iezi 011
  • Fram 061
- +

După ce a încheiat cu mare succes cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr, la începutul lunii trecute, trupa Teatrului "Luceafărul" a participat şi va participa la cîteva importante festivaluri de gen. La Festivalul Puck Cluj Napoca, ieşenii au fost selectaţi cu Capra cu trei iezi după Ion Creangă, producţie deja verificată estetic în cadrul excepţionalului turneu spaniol desfăşurat la final de mai, început de iunie, în Spania (10 spectacole, 6 în spaniolă, pentru comunităţile native, 4 în română, pentru concetăţenii stabiliţi în Spania, peste 4000 de spectatori la Barcelona, Valencia, Alicante, Castellon de la Plana, Ciudad Real, Salamanca-Festivalul Internaţional al Artelor FACYL, Zaragoza, Madrid). De la Cluj Napoca, interpretul Lupului, actorul Dumitru Georgescu, s-a întors cu un valoros Premiu pentru Debut, demonstrîndu-şi valoarea de tînăr actor mînuitor. Cu acelaşi spectacol, Capra cu trei iezi după Ion Creangă (dramatizare Ion Agachi, regia Ion Ciubotaru, scenografia Mihai Pastramagiu, după picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, cu Mariana Teleman, Ileana Ocneanu, Ioana Iordache, Elena Zmuncilă, Dumitru Georgescu), actorii ieşeni vor participa la competiţia bucureşteană din cadrul Festivalului Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie (14-24 noiembrie).

Un alt succes al stagiunii trecute, Fram, ursul polar, după Cezar Petrescu (dramatizare şi regie Constantin Brehnescu, scenografie Axenti Marfa, muzica: Radu Sandulovici; coregrafia: Ligia Delia Grozdan, distribuţia: Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie, Ionuţ Gânju, Doina Iarcuczevicz, Ionela Arvinte, Liliana Mavriş Vîrlan, Viorel Vîrlan, Paul Sobolevschi, Cătălin Cucu, Liviu Smîntînică, Gigi Şfaiţer, Aurelian Diaconu, Cristian Gheorghiu) va participa la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului de Animaţie Gulliver Galaţi (11-15 noiembrie). În competiţie au intrat 20 de spectacole. Pentru Fram, ursul polar biletele s-au epuizat încă a doua zi după punerea lor în vînzare, organizatorii rugîndu-i pe ieşeni să acccepte şi o a doua reprezentaţie.

Între timp, la sediu se repetă intens pentru premiera Muzicanţii din Bremen după Fraţii Grimm, o coproducţie cu Centrul Cultural German Iaşi, programată pentru 5 decembrie. Dealtfel, luna decembrie va fi foarte bogată în evenimente la "Luceafărul", dar despre fiecare, la timpul lui.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.