Tehnica „BUMERANGUL”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

PILULA DE TRAINING

Tehnica „BUMERANGUL”

GALERIE
Pilula de traning logo
  • Pilula de traning logo
- +

Pilula de Training”  este un instrument de dezvoltare profesionala, care promoveaza  tehnici de vanzare consultativa si bune practici utile in procesul de vanzare si cel managerial.

Pilula de Training”este dedicata oamenilor de vanzari si managerilor pentru a-i sprijini in activitatile de training intern - training on the job si implicit cultura training-ului in organizatie.

Prin intermediul “Ziarului de Iasi” va propunem saptamanal cate o tehnica noua sau noi bune practici.
 

MENTOR Training va propune astazi prin materialul „Pilula de Training”,  tehnica de vanzare consultativa: ”Bumerangul” sau „Transformarea pozitiva”. Aceasta este o tehnica foarte raspandita de rezolvare a obiectiilor, fie la contactul telefonic fie in vanzarile directe.

De regula prima obiectie a clientului este falsa si ea trebuie testata pentru a se observa daca ne tine in loc in vanzare. Oamenii, in momentele de indecizie, cauta tot felul de scuze convenabile pe care sa le livreze vanzatorilor, motivele reale fiind altele: nu au incredere in produs, in vinzator, in firma, in economie, etc si nu pot face o analiza a riscurilor si o evaluare a valorilor in acel moment.

O obiectie deci NU inseamna un refuz ci: „mai spune-mi inca o data de ce trebuie sa cumpar asa ceva acum.”

Mecanismul de functionare:  Tehnica consta in preluarea obiectiei ridicate de catre client si „intoarcerea” ei (asa cum se intoarce un bumerang in aer) tocmai ca pe un avantaj creat special pentru acel client!

Vor sa mai auda inca o data de la vanzator ca acel produs LE VA FACE VIATA MAI USOARA. Vor sa mai auda o data nu caracteristici ci avantaje si BENEFICII.

Ori Tehnica „Bumerangul” tocmai acest lucru il realizeaza: re-vinde nu neaparat produsul ci mai degraba increderea celui ce-l vinde: in el, in produs, in ceea ce face!

Asta cumpara oamenii de fapt de la noi si o vor face intotdeauna atat timp cat avem o atitudine pozitiva.

Iata si cateva clisee verbale care ilustreaza foarte bine tehnica:
•    „tocmai de aceea”,
•    ”exact acesta este motivul”,
•    „chiar din cauza asta”.

 
Exemple:
Clientul: „nu am timp”
Consultantul: „tocmai de aceea v-am sunat mai intai, haideti sa stabilim impreuna o ora...”
  
Clientul: „nu am bani”
Consultantul: „exact acesta este motivul pentru care va prezint acest produs, el va va economisi bani...”
  
Clientul: „ ... acum e o perioada dificila pentru investitii ?”
Consultantul: „acesta este si motivul pentru care va recomand setul de calitate ... daca luati unul ieftin nu veti mai putea investi usor in ceva calitativ ulterior”

 

Succes in adaptarea si aplicarea acestei tehnici simple!

Autor: RADU NECHITA – training partner MENTOR Training,
licentiat LIFO® si Human Synergistics®

Ne dorim ca acest instrument, “Pilula de Training”, sa fie unul interactiv,  si de aceea va asteptam cu interes intrebarile, nelamuririle si orice feedback despre aplicarea si eficacitatea tehnicilor si bunelor practici, pe Blog sau pe Facebook, unde va vom raspunde personalizat si in timp real.

www.mentortraining.ro       
office@mentortraining.ro    
http://piluladetraining.blogspot.com 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.