Tehnica reformularii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PILULA DE TRAINING

Tehnica reformularii

GALERIE
Pilula de traning logo
  • Pilula de traning logo
- +

Pilula de Training”  este un instrument de dezvoltare profesionala, care promoveaza  tehnici de vanzare consultativa si bune practici utile in procesul de vanzare si cel managerial.

Pilula de Training”este dedicata oamenilor de vanzari si managerilor pentru a-i sprijini in activitatile de training intern - training on the job si implicit cultura training-ului in organizatie.

Prin intermediul “Ziarului de Iasi” va propunem saptamanal cate o tehnica noua sau noi bune practici.
 

MENTOR Training va propune astazi prin materialul „Pilula de Training”,  tehnica de vanzare consultativa: ”Tehnica reformularii”. Aceasta este foarte utila atunci când clientul potential vine cu o obiectie (falsa) pentru a scapa de presiunea cumpararii sau pentru a-si crea un avantaj in negociere:

„Am auzit ca mai multi clienti de-ai dvs au fost dezamagiti de service/functionare....”.
 

In acest moment aproape orice am spune in apararea noastra ne va fi defavorabil, pe principiul „Cine se scuza se acuza!”
Nu putem lua de bune toate zvonurile. Ceea ce este de facut este sa reformulam criticile ca pe o cerere POZITIVA din partea clientului:

„Ceea ce spuneti dvs de fapt este ca va intereseaza un produs cu o functionare ireprosabila, nu-i asa?”

Greu de spus NU si iata ca tocmai am rezolvat o obiectie dealtfel dificila.

Mecanismul de functionare: Reformularea obiectiei ca pe o cerere pozitiva duce la obtinerea primului acord spre finalizare. In plus functioneaza aici o lege subliminala de persuasiune, „Legea prietenilor” care spune ca: „tindem sa fim usor de acord cu cineva care demonstreaza ca ne este prieten.”

Recomandari: Tehnica in sine este una foarte calma si trebuie executata astfel, un mic secret al succesului fiind expunerea tehnicii (intrebarii) dupa care va urma o tacere voita. Cel care va deschide gura primul (probabil clientul si spunând un DA) va ceda in negociere.

Exemple:
Clientul: „ Am auzit ca telefoanele astea se strica des!
Consilierul de vanzari:„Ce-mi spuneti dvs de fapt este ca va intereseaza un telefon care sa nu se strice, nu-i asa?”

Consilierul de vanzari: „Un var de-al unei vecine al unei colege a avut probleme cu carcasa de la aparatul electric!”
Vanzatorul: „Inteleg ca pe dvs va intereseaza un aparat de calitate garantata, asa este?

Beneficiile tehnicii:
- rezolvi eficient o obiectie
- pastrezi controlul discutiei – tu pui intrebarea acum
- arati increderea ta in ceea ce vinzi- orientezi discutia spre calitate

 


Succes in adaptarea si aplicarea acestei tehnici simple!

 

Autor: RADU NECHITA – training partner MENTOR Training,
licentiat LIFO® si Human Synergistics®
 

Ne dorim ca acest instrument, “Pilula de Training”, sa fie unul interactiv,  si de aceea va asteptam cu interes intrebarile, nelamuririle si orice feedback despre aplicarea si eficacitatea tehnicilor si bunelor practici, pe Blog sau pe Facebook, unde va vom raspunde personalizat si in timp real.

www.mentortraining.ro         
office@mentortraining.ro    
http://piluladetraining.blogspot.com 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.