Tehnicieni chimişti care vor lucra la „Antibiotice“, scoşi dintr-o şcoală din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Tehnicieni chimişti care vor lucra la „Antibiotice“, scoşi dintr-o şcoală din Iaşi

GALERIE
chimie
  • chimie
- +

Pe piaţa muncii se caută tot mai mult meserii manuale.

Aceasta în condiţiile în care doar un sfert dintre absolvenţii de clasa a VIII-a se îndreaptă spre şcolile profesionale. „Agenţii economici au cerut un număr de locuri crescut la învăţământul profesional. Avem foarte multe cereri pe mecanic auto, tinichigiu, vopsitor auto, confecţioner textile. SC Antibiotice a cerut o clasă specială de tehnician chimist de laborator, pe care am organizat-o la Liceul Tehnologic «P. Poni». De asemenea, s-a stabilit creşterea numărului de clase pe domeniul agricultură la Colegiul Tehnic «V. Adamachi»“, a de­clarat inspectorul şcolar general adjunct Cla­udia Tănase.

În anul şcolar 2015-2016, în judeţ vor funcţiona 88 de clase de învăţământ profesional, cu un total de 2.464 de locuri, reprezentând 28% din totalul locurilor dis­po­nibile. De asemenea, în cadrul programului „A doua şansă“, adresat persoanelor adulte ca­re nu şi-au finalizat studiile, sunt disponibile 8 clase cu un număr de 112 locuri la învă­ţă­mântul primar şi 167 la cel secundar inferior. „Aceste persoane au posibilitatea să urmeze şi o specializare tehnică, pentru a avea mai multe şanse pe piaţa muncii. Trebuie conso­lidată pregătirea tehnică la angajator, iar învăţământul profesional să fie adaptat pieţei muncii“, a spus Tănase.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.