anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Tehnicienii de la acceleratoarele IRO lucrează până la miezul nopţii

GALERIE
Institutul de Oncologie Iasi
 • Institutul de Oncologie Iasi
- +

Problema deficitului de personal de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) a ajuns pe masa ministerului.

Conducerea IRO a înaintat Ministerului Sănătăţii o solicitare prin care cere deblocarea a 146 de posturi pentru funcţionarea spitalului în condiţii optime. Dintre acestea, doar trei sunt pentru medici, în timp ce 67 de posturi solicitate sunt pentru a încadra noi asistenţi medicali şi alte 33 pentru a împlini normativul de personal auxiliar, infirmieri şi brancardieri.

“În aprilie, când am fost la minister pentru evaluarea mea ca manager, am precizat că una dintre probleme cu care ne confruntăm este lipsa de personal. Acum am făcut solicitarea propriu-zisă şi din primele informaţii se pare că solicitarea a fost acceptată. Una este ca personalul să fie angajat cu contract de muncă şi alta este să fie detaşat sau să fie încadrat cu contract de prestări servicii. În referatul trimis am menţionat că ne încadrăm cu plăţile în bugetul alocat de CJAS”, a precizat ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

În prezent, din cauză că unul dintre acceleratoarele de particule ale institutului s-a defectat, iar zilnic la cele două aparate funcţionale sunt programaţi câte 140 de pacienţi, apar situaţii în care tehnicienii stau în spital până la ora 23.00, până când intra în terapie şi ultimul pacient.

“Sunt zile în care tehnicienii stau peste program, până la ora 23.00-00.00 sau chiar mai mult, pentru că, dacă din cei 70 de pacienţi programaţi pentru fiecare aparat în parte, 1-2 rămân la urmă, după ce se încheie programul, bolnavul nu poate fi refuzat”, a adăugat managerul. Conducerea IRO speră să primească până săptămâna viitoare un răspuns pozitiv din partea ministerului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.