Tehnologia RMN 3 Tesla – avantajele pacienților la Arcadia (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tehnologia RMN 3 Tesla – avantajele pacienților la Arcadia (P)

GALERIE
ziarul-de-iasi_prof-negru
  • ziarul-de-iasi_prof-negru
- +

Prof. Dr. Dragoș Negru, medic primar Radiologie și Imagistică medicală, coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia, explică care sunt avantajele tehnologiei RMN 3 Tesla și cât de importantă este monitorizarea imagistică a pacienților, mai ales în contextul pandemic pe care îl traversăm.

Cât de sigură este pentru pacienți utilizarea tehnologiei RMN 3 Tesla?

Tehnologia RMN 3 Tesla este sigură și a fost aprobată în toată lumea de forurile științifice și administrative după analizarea unui număr impresionant de examinări la subiecți fără boală precum și la pacienți cu toate tipurile de patologii. Există, însă, contraindicații absolute reprezentate de stimulatoarele cardiace, protezele osoase metalice, metalele ajunse conjunctural în corpul uman, protezele valvulare metalice, stenturile vasculare metalice, clipsurile folosite intraoperator în ultimele 7 zile înaintea examinării sau orice alte implanturi incompatibile cu RMN-ul. Contraindicațiile relative sunt reprezentate de sarcină, examinarea fetală (posibilă însă pe 1,5 Tesla), claustrofobia. Progresele tehnologice din ultimii ani fac însă ca numărul dispozitivelor implantabile în corpul uman care sunt incompatibile cu examinarea RMN sa fie din ce în ce mai mic.

Nu există iradiere la examinarea RMN indiferent de puterea câmpului magnetic și, din acest punct de vedere, examinările pot fi repetate la intervale de timp foarte scurte, fără niciun risc pentru pacient.

Cum trebuie să se pregătească pacienții înainte de investigația cu tehnologia RMN 3 Tesla?

În situația în care este necesară injectarea substanței de contrast, pacientul trebuie să aibă funcția renală normală, adică valori în limite normale ale ureei și creatininei recoltate cu maximum 30 de zile înaintea examinării RMN. De asemenea, dacă este necesară injectarea de substanță de contrast, pacientul trebuie să nu mănânce 4-6 ore înainte de examinare, timp în care însă poate să bea lichide. Pentru o examinare de succes este bine să existe o indicație fermă și clară și foarte important este ca pacientul să prezinte toate documentele medicale care atestă eventuale alte afecțiuni, alergii, istoricul bolii prezente, istoricul unor operații. Examinarea este comodă, nedureroasă, dar poate să dureze, în situații specifice, și până la 60 de minute.

Cât de importante sunt investigațiile imagistice în monitorizarea afecțiunilor și, în context pandemic, a sechelelor post Covid?

Arcadia a implementat încă din primele zile ale pandemiei măsuri de maximă protecție atât a pacienților, cât și a personalului medical și administrativ. Suntem continuu preocupați sa prioritizăm urgențele și să oferim un diagnostic corect și rapid tuturor pacienților care ni se adresează.

În Centrele de Imagistică Medicală Arcadia, pacienții diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice și boli cerebrovasculare, care necesită monitorizare, au acces direct și rapid, în baza biletului de trimitere emis de către medicul specialist aflat în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, indiferent de județul din care provin. Accesul este asigurat în aceleași condiții și pentru monitorizarea pacienților asigurați, diagnosticați cu Covid-19.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.