anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Tehnologie de ultimă oră pentru automobile, dezvoltată de inginerii ieşeni

GALERIE
Continental Iasi
 • Continental Iasi
- +

Angajaţii Continental au lansat o unitate de control cu rol de acţionare intelingentă a geamurilor şi a reglării intensităţii farurilor în funcţie de traficul înregistrat.

In­gi­ne­rii de la Continental Iaşi au lansat pe piaţă o tehnologie care contribuie la siguranţa şi confortul în trafic. Departamentul Interior Body&Security din Iaşi a depăşit pragul de 500 de membri care lucrează la dezvoltarea unităţii de control a portierei. „Funcţiile pe care le îndeplineşte această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranţa pe şosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acţionarea geamurilor, ajustarea luminozităţii oglinzilor în funcţie de condiţiile de trafic şi intensitatea farurilor maşinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată şi acţionarea luminilor de avertizare.

Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul maşinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum şi încălzirea portierelor, ajustarea şi memorarea poziţiei oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcţii care contribuie la confortul şoferului”, au precizat reprezentanţii Continental. Inginerii de la Iaşi au coordonat proiectul şi au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware şi sistem. Cu privire la creşterea numărului de angajaţi de la departamentul Interior Body&Security, Dragoş Bohotineanu, managerul departamentului, a afirmat: „Creşterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată de rezultatele foarte bune obţinute, de numărul mare de proiecte câştigate şi de extinderea portofoliului de activităţi în locaţia din Iaşi”.

Interior Body and Security dezvoltă la Iaşi faruri inteligente cu tehnologie LED şi module pentru controlul securităţii şi confortului şoferului şi al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape şi alte funcţii din interiorul maşinii pentru cei mai importanţi producători de maşini din lume. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 233.000 de angajaţi în 56 de ţări. Compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. În România, Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 iar reprezentanţii spun că numărul lor va creşte cu 1.500 de noi angajaţi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.