Tehnologie imagistică de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tehnologie imagistică de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

GALERIE
imagistica
  • imagistica
- +

Spitalul de Neurochirurgie organizează un workshop în cadrul căruia medicii neurochirurgi vor putea să testeze şi să lucreze cu sistemul de imagistică chirurgicală multidimensional O-ARM2, care în combinaţie cu sistemul de navigaţie Stealh Station S8 oferă o soluţie unică în chirurgia coloanei. 

Astfel este permis un acces mai rapid şi mai uşor, imagini 3D şi 2D în timpul intervenţiei, care vor uşura munca medicilor. Workshopul „Tehnici moderne de imagistică intraoperatorie în neurochirurgie şi chirurgie spinală“ va avea loc în perioada 7 - 9 iunie 2018, în cadrul unităţii medicale. Organizatorii se aşteaptă ca manifestarea să reunească peste 80 de specialişti din ţară, dar şi din Republica Moldova, care vor reuşi astfel să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniul neurochirurgiei.

„Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi într-un centru de pregătire în domeniul medical şi o dovadă că Neuroexcelenţa este o preocupare constantă la Iaşi. Participanţii vor avea ocazia de a lucra şi testa sisteme de ultimă generaţie în domeniul imagisticii de înaltă performanţă, Sistemul O-Arm2 şi al neuronavigaţiei chirurgicale de înaltă performanţă, Sistemul Stealth Station S8“, au precizat organizatorii. Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, Spitalul de Neurochirurgie şi Academia de Ştiinţe Medicale.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.