Tehnologii revoluţionare dezvoltate de inginerii ieşeni, folosite pe noul Volkswagen ID.4
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Tehnologii revoluţionare dezvoltate de inginerii ieşeni, folosite pe noul Volkswagen ID.4

GALERIE
Volkswagen ID4
  • Volkswagen ID4
- +

Maşinile electrice Vo­l­k­swa­gen (VW) din Seria ID (Intelligent Design) sunt echipate cu tehnologii dezvoltate de inginerii din cadrul companiei Continental Iaşi. Specialiştii din centrul de inginerie au livrat funcţii care permit actualizarea software-ului maşinii similar cu actualizările Windows pentru calculator, recunoaşterea şoferului pe baza cheii şi până la funcţii care fac posibilă adaptarea automată a vitezei maşinii şi a distanţei faţă de un vehicul aflat sau apărut brusc în faţă. 

După ce specialiştii Continental Iaşi au furnizat componente principale pentru primul model electric ID.3 al VW, în prezent livrează tehnologii esenţiale şi pentru noul VW ID.4, care luna trecută a câştigat premiul «Maşina Mondială a Anului 2021». De altfel, componentele principale furnizate şi pentru primul model electric ID.3 al VW vor fi utilizate şi în alte modele din seria ID, precum succesorul ID.4. Spre exemplu, în Iaşi, peste 100 de ingineri au lucrat la dezvoltarea ICAS (In Car Aplication Server). Include funcţionalităţi precum «Flash over the air», care permite actualizarea software-ului maşinii similar cu actualizările Windows pentru calculator, fără a mai fi necesară deplasarea şoferului la reprezentanţă.

Cititi si: Avantajele şi dezavantajele maşinilor electrice! Un caz concret

Ulterior, Continental a revoluţionat arhitectura electronică a vehiculului cu ICAS1, care serveşte ca o interfaţă inteligentă pentru internet, fiind o componentă centrală pentru toate vehiculele bazate pe matricea de acţionare electrică modulară. Mai mult, inginerii Continental au dezvoltat şi funcţia „Plug and Charge” pentru ICAS1, care este utilizată pentru a controla şi simplifica procesul de încărcare a vehiculului. Mai exact, atunci când cablul de încărcare este conectat, software-ul din ICAS1 va putea autentifica vehiculul înregistrat la punctele de încărcare acceptate şi poate prelua procesul de încărcare şi facturarea acestuia pe baza contractului de încărcare memorat.

Cititi si: Jurnal la birou - O zi la Continental Iași

Revenind la premiul «Maşina Mondială a Anului 2021», VW ID.4 a fost apreciată pentru caracterul ecologic al emisiilor directe şi al progreselor tehnologice, cu bateria sa electrică (brută) de 82 kWh, suita completă de tehnologie de asistenţă a şoferului şi caracteristici inovatoare precum actualizarea software-ului.  Specialiştii din centrele de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, Sibiu şi Timişoara au contribuit la dezvoltarea mai multor tehnologii care se regăsesc în e-SUV-ul VW, precum unitățile ce controlează scaunele, ușile, şasiul, actuatorul senzorilor, cât și la ICAS și radarul cu rază lungă de acţiune.

Cititi si: O echipă de ingineri ieşeni a pus umărul la construcţia noului model Volkswagen ID.3

Printre funcţionalităţile acestora se numără configurarea luminilor ambientale (atât cele interioare, cât şi cele exterioare după preferinţa clientului), recunoaşterea şoferului pe baza cheii, configurarea confortului, adaptarea automată a vitezei maşinii şi a distanţei faţă de un vehicul aflat sau apărut brusc în faţă, precum şi asistenţă la frânare de urgenţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.