Tehnologiile inovative de învăţare sunt la ele acasă, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Tehnologiile inovative de învăţare sunt la ele acasă, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi

GALERIE
Liceu de InformaticaLiceu de Informatica1Liceu de Informatica2
 • Liceu de Informatica
 • Liceu de Informatica1
 • Liceu de Informatica2
- +

În zilele de 13- 14 decembrie 2018, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi a găzduit, în calitate de coordonator, prima reuniune transnaţională în cadrul proiectului Erasmus+ „Future schools using the power of Virtual and Augmented Reality for education and training in the classroom” (VR@School).

Proiectul reuneşte parteneri din România, Italia, Portugalia, Lituania: Fundaţia EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT - consorţiu de 43 şcoli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Bragança, Soros International House şi Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Agenda celor două zile de proiect a fost extrem de complexă, întrucât a definit coordonatele activităţii de proiect care se va derula în intervalul 2018-2021. Printre produsele intelectuale ce vor fi create în cadrul proiectului se numără: elaborarea unei Biblioteci virtuale cu Resurse Educaţionale Deschise, valorificând tehnologiile inovative pentru diferite discipline de studiu, realizarea unui Ghid despre realitatea virtuală pentru profesori, crearea de lecţii interactive, formarea şi motivarea profesorilor în direcţia utilizării Virtual & Augmented Reality în sala de clasă.

Unul dintre obiectivele fundamentale ale acestui proiect îl reprezintă crearea unui Laborator Virtual (VR School Laboratory), dotat cu echipamente de ultimă generaţie pentru folosirea în cadrul orelor a tehnologiilor VR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.