Tehnologiile viitorului Mercedes Clasa E
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tehnologiile viitorului Mercedes Clasa E

GALERIE
Mercedes Clasa E
  • Mercedes Clasa E
- +

Continuăm să vă prezentăm câteva dintre tehnolo-giile inovative cu care va fi echipat viitorul Mercedes Clasa E, care va fi lansat în primăvara anului viitor.

Un accent deosebit se va pune pe sistemele de siguranţă, care vor fi concentrate sub denumirea Intelligent Drive Next Level. Pe lângă tehnolo-giile cu care deja ne-am obişnuit, va exista şi un sistem absolut nou: asistarea la schimbarea direcţiei pentru a evita un obstacol, impiecând astfel producerea unui accident. Va exista şi o protecţie pentru auzul pasagerilor în cazul impactului, dar şi un sistem care va deplasa scaunul şoferului sau pasagerului în cazul unei lovituri laterale.

Aşa cum e trendul actual, şi noul Mercedes E-Klasse va fi tot mai aproape de ideea unei maşini autonome. Graţie sistemului Steering Pilot modelul german va putea să se conducă singur pe autostradă, păstrând banda de rulare, până la o viteză de 130 de km/h. Tehnologia Distance Pilot Distronic va păstra o distanţă prestabilită faţă de vehiculul din faţă până la o viteză de 200 de km/h.

De asemenea, noua generaţie Mercedes E-Klasse va fi capabil să schimbe informaţii cu maşini similare aflate în trafic. Funcţia se va numi Car-to-X şi va afla detalii despre trafic, condiţii de drum şi amplasarea radarelor de la modele compatibile, adică echipate cu o tehnologie similară de comunicare.
Pe lângă aceste sisteme de siguranţă, noul Mercedes E-Klasse va beneficia şi de tehnologia NFC (Near Field Communication), care va permite proprietarului să deschidă, să pornescă sau să închidă maşina cu ajutorul telefonului mobil, fără a avea nevoie de clasica cheie. Telefonul poate fi folosit pentru deschiderea automobilului chiar şi atunci când bateria este descărcată.

Pe timp de noapte, Mercedes va fi capabil să ofere unul dintre cele mai inteligente şi mai eficiente sisteme de iluminare: faruri frontale cu 84 de LED-uri pentru a adapta cât mai bine fasciculul luminos la traficul din sens opus.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.