anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Telescop Dobson 200 mm la biblioteca din Erbiceni pentru observații

GALERIE
astroclub
 • astroclub
- +

Vinerea aceasta va fi inaugurat cel de-al treilea astroclub organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi în cadrul proiectului „Constelaţia bibliotecilor”. Inaugurarea oficială va avea loc vineri, 6 septembrie, în cadrul unui eveniment care va începe la ora 18.00, la Biblioteca Publică din localitatea Erbiceni. La manifestare vor fi prezenţi bibliotecarii din bibliotecile beneficiare ale proiectului, autorităţile locale, partenerii proiectului, dar şi pasionaţii de astronomie.

Astroclubul de la Erbiceni este cel de-al treilea din proiectul cofinanţat de AFCN şi implementat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi.

Evenimentul de vineri cuprinde şi Concursul pe teme de astronomie „Constelaţiile de vară”, concurs care se adresează elevilor din Erbiceni. De asemenea, după apusul soarelui, vor avea loc observaţii astronomice cu noile echipamente ale astroclubului, un telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator şi hărţi stelare, activitatea urmând să se încheie cu un recital oferit de Ansamblul folcloric „Bahluieţul” din Erbiceni şi cu un foc de tabără.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Erbiceni, Biblioteca Publică Erbiceni, Biblioteca Publică Cotnari şi Astroclubul Pegas Cotnari.

Proiectul „Constelaţia bibliotecilor” este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), valoarea totală a proiectului fiind de 63.536 lei, din care 56.536 de lei reprezintă finanţarea, iar 7.000 de lei este contribuţia Bibliotecii Judeţene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.