anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Temă de licență inedită la USAMV Iași. Legătura dintre Agricultura și domeniul de beauty

GALERIE
Nicoleta Gheorghe
  • Nicoleta Gheorghe
- +

Ce influență pot avea plantele medicinale și aromatice asupra tenului? Cum poate agricultura să meargă mână în mână și cu frumusețea?

”Foarte multe persoane m-au întrebat, de a lungul anilor de facultate, ce legătură are Agricultura cu domeniul de beauty, deoarece par a fi două domenii diametral opuse. Toți erau oarecum intrigați de alegea mea atunci când am decis să vin la Iași pentru a urma cursurile la ID a Facultății de Agricultură. Dar, iată că acum toți au înțeles că agricultura înseamnă știință, cunoaștere, nu înseamnă a sta în câmp”, a povestit Nicoleta Gheorghe care a susținut examenul de finalizare a studiilor la Facultatea de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași.

Chiar zilele acestea ea a reușit să demonstreze, cu tema pentru proiectul de diplomă, că cele două domenii pot fi îmbinate cu mare succes. „Studii privind oportunități de utilizare ale unor specii medicinale și aromatice în cosmetologie” este titlul ales de Nicoleta pentru lucrarea sa de finalizare a studiilor.

”În momentul în care a trebuit să ne alegem temele pentru proiectul de diplomă eram ușor indecisă și am luat legătura cu domnul profesor universitar Teodor Robu, care mi-a devenit între timp și coordonator științific. Dumnealui mi-a propus să îmi aleg o temă care să se îmbine cu domeniul în care activez eu, mai exact cu domeniul de beauty, cosmetică, make-up. Mi s-a părut extrem de interesantă această idee și am pus foarte multă pasiune în realizarea proiectului meu”, a mai spus Nicoleta Gheorghe.

Scopul cercetării a fost stabilirea celor mai eficiente specii de plante medicinale și aromatice pentru întreținerea pielii și valorificarea acestora prin realizarea unor rețete folosite în tratamentele cosmetice și pentru a ameliora formele ușoare ale anumitor afecțiuni dermatologice.

Absolventa povestește că pentru realizarea scopului propus a urmărit anumite obiective, dintre care amintim studierea celor mai importante plante medicinale și aromatice din zona județului Galați, zona de domiciliu, realizarea unor rețete proprii și consacrate utilizate în scop cosmetologic și urmărirea eficienței rețetelor administrate unui număr de subiecți.

”După prezentarea principalelor specii de plante medicinale utilizate în studiul de caz, am trecut la realizarea unui tratament complex, utilizat pe o perioadă de timp în care s-a urmărit gradul de regenerare a pielii și ameliorarea afecțiunilor prezentate de  subiecți cu un tip de ten normal cu tendință grasă. Printre concluzii am semnalat că produsele cosmetice care au la bază plantele medicinale și aromatice, sunt mai bine suportate de ten și prezintă mai puține reacții adverse”, a mai punctat Nicoleta Gheorghe.

Pe parcursul acestei săptămâni, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) aproape 600 de absolvenți au susțin examenul de finalizare a studiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.