anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Temă de licență inedită la USAMV Iași. Legătura dintre Agricultura și domeniul de beauty

GALERIE
Nicoleta Gheorghe
 • Nicoleta Gheorghe
- +

Ce influență pot avea plantele medicinale și aromatice asupra tenului? Cum poate agricultura să meargă mână în mână și cu frumusețea?

”Foarte multe persoane m-au întrebat, de a lungul anilor de facultate, ce legătură are Agricultura cu domeniul de beauty, deoarece par a fi două domenii diametral opuse. Toți erau oarecum intrigați de alegea mea atunci când am decis să vin la Iași pentru a urma cursurile la ID a Facultății de Agricultură. Dar, iată că acum toți au înțeles că agricultura înseamnă știință, cunoaștere, nu înseamnă a sta în câmp”, a povestit Nicoleta Gheorghe care a susținut examenul de finalizare a studiilor la Facultatea de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași.

Chiar zilele acestea ea a reușit să demonstreze, cu tema pentru proiectul de diplomă, că cele două domenii pot fi îmbinate cu mare succes. „Studii privind oportunități de utilizare ale unor specii medicinale și aromatice în cosmetologie” este titlul ales de Nicoleta pentru lucrarea sa de finalizare a studiilor.

”În momentul în care a trebuit să ne alegem temele pentru proiectul de diplomă eram ușor indecisă și am luat legătura cu domnul profesor universitar Teodor Robu, care mi-a devenit între timp și coordonator științific. Dumnealui mi-a propus să îmi aleg o temă care să se îmbine cu domeniul în care activez eu, mai exact cu domeniul de beauty, cosmetică, make-up. Mi s-a părut extrem de interesantă această idee și am pus foarte multă pasiune în realizarea proiectului meu”, a mai spus Nicoleta Gheorghe.

Scopul cercetării a fost stabilirea celor mai eficiente specii de plante medicinale și aromatice pentru întreținerea pielii și valorificarea acestora prin realizarea unor rețete folosite în tratamentele cosmetice și pentru a ameliora formele ușoare ale anumitor afecțiuni dermatologice.

Absolventa povestește că pentru realizarea scopului propus a urmărit anumite obiective, dintre care amintim studierea celor mai importante plante medicinale și aromatice din zona județului Galați, zona de domiciliu, realizarea unor rețete proprii și consacrate utilizate în scop cosmetologic și urmărirea eficienței rețetelor administrate unui număr de subiecți.

”După prezentarea principalelor specii de plante medicinale utilizate în studiul de caz, am trecut la realizarea unui tratament complex, utilizat pe o perioadă de timp în care s-a urmărit gradul de regenerare a pielii și ameliorarea afecțiunilor prezentate de  subiecți cu un tip de ten normal cu tendință grasă. Printre concluzii am semnalat că produsele cosmetice care au la bază plantele medicinale și aromatice, sunt mai bine suportate de ten și prezintă mai puține reacții adverse”, a mai punctat Nicoleta Gheorghe.

Pe parcursul acestei săptămâni, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) aproape 600 de absolvenți au susțin examenul de finalizare a studiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.