Temă pentru acasă: patru întrebări la care trebuie să răspundă fiecare alegător

sâmbătă, 08 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Temă pentru acasă: patru întrebări la care trebuie să răspundă fiecare alegător

Gata, a trecut campania, toată lumea să-și ia o zi de pauză pentru ca duminică să se treazească odihnită, să facă puțină înviorare și să meargă la vot, în pas săltăreț, de mână cu copii, cărora trebuie să le spunem că votul este ca înghețata, e dulce și te răcorește.

Iată pe scurt principalele patru probleme pe care trebuie să le rezolvați dumneavoastră acasă până duminică dimineață.

1. Dacă este cazul să votați util la primărie, adică dacă votul dumneavoastră ajută la făcut diferența;

2. Dacă da, pe care dintre Bodea, Chichirău sau Balanișcu este mai bine să votați, adică cine dintre cei trei îi suflă în ceafă actualului primar;

3. Dacă votezi util, pe cine alegi între Alexe și Cojocaru la Consiliul Județean;

4. Dacă nu este cazul să votezi util, care partid și care candidat este mai aproape de sufletul și interesele tale?

Iată că până la urmă toată tevatura ultimelor patru luni se reduce la câteva întrebări simple la care este lesne de răspuns. Spor la analiză și ne auzim după alegeri, ca să corectăm temele.

S.O.S. la partidul lui Șoșoacă

Scandalul de deunăzi cu George Simion care a mobilizat oștirea auristă să mânărească semnăturile pentru Silvestru Șoșoacă ne îndeamnă să medităm și mai mult la misterul faptului că filiala locală a Dianei nu a fost în stare să strângă suficiente semnături și a fost trasă pe tușă de judecătorii ieșeni la aceste alegeri.

Așadar apare întrebarea dacă cele două evenimente au vreo legătură și cu siguranță că trebuie să fie una pe care numai prefectul stripăr o știe, dar o ține bine ascunsă, așa cum se țin bancnotele la șnurul de la bikini, la spectacolele de profil.

Ehehei, las că vine Diana în târg și va scoate adevărul la iveală. Gol-goluț, cum se zice.

Portret de candidat scos bine în sondaje

Ultimele sondaje date pe piață de partidele politice sau interpușii acestora sunt atât de gogonate, stimați telespecatori, încât ai spune că onorabilii candidați trebuie să aibă urechi de măgar la cât au tras de ei cei care au prelucrat datele ca să-i salte în intențiile de vot. Ceea ce ne duce cu gândul la un exercițiu de imaginație.

Închipuiți-vă-l pe deputatul Libelulă – jumătate om, jumătate altceva – cu urechi de măgăruș pe lângă chelia-i lucitoare. Doamne, iartă-ne pentru acest gând diavolesc. Mai bine să oprim pulsul aici, așa că vă rugăm să treceți peste el, dragilor, considerați că nici nu l-am publicat.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii