anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Tendințe în construcția de case noi (P)

GALERIE
Tendințe în construcția de case noi
 • Tendințe în construcția de case noi
- +

Multe dintre casele noi care se construiesc în această perioada urmează niște tendințe. Principalele caracteristici spre care se orientează tot mai mulți atunci când încep să își construiască o casă au legătură în special cu modul în care este gestionat spațiul, așadar cu o compartimentare cât mai inteligentă a casei.

Minimalismul și materialele de construcție sustentabile sunt alte tendințe pe care mulți au decis să le adopte. Costurile atât de construcție, cât și cele de întreținere a unei case reprezintă un alt detaliu la care se uită cei care plănuiesc să își construiască o casă nouă.

Spre ce se orientează acum românii când încep să își ridice o casă. Unele dintre aceste tendințe se reflectă inclusiv în modul în care sunt construite blocurile și respectiv apartamentele.

Case mici, dar compartimentate inteligent

O casă mică, cochetă și care să nu presupună costuri ridicate este visul oricui. Preferată în special de familii cu copii mici, o casă care nu are dimensiuni impresionante înseamnă, pe de o parte mult mai mult spațiu decât ar putea oferi un apartament într-un bloc, o oază de verdeață în care se poate relaxa întreaga familie, dar și un buget relativ decent ce trebuie alocat pentru a construi casa. Apoi, pe termen lung, costurile de întreținere a unei case mici nu sunt foarte ridicate.

Open space, alegerea familiilor moderne

Open space rămâne una dintre caracteristicile de bază ce trebuie să se regăsească la o casă nouă, pe care și-o dorește orice familie modernă. Spațiile largi și delimitarea zonelor doar prin obiecte de decor sau piese de mobilier sunt în continuare preferate de multă lume. Din dorința de a sta cât mai mult alături de cei dragi, o familie numeroasă va prefera un interior în care nu există acei pereți despărțitori, acest lucru permițându-le să interacționeze indiferent de zona din casă în care se află și activitățile pe care le au. Conceptul de amenajare open space este proiectat pentru a facilita desfășurarea de activități într-un anumit segment al spațiului, fără a perturba în nici un fel activitățile din cel învecinat.

Stilul scandinav capătă tot mai mult teren

Stilul scandinav de care vorbim cu toții de câțiva încoace, devine tot mai popular. Inclusiv atunci când vorbim de tendințe în ceea ce privește casele noi, stilul minimalist de inspirație scandinavă își face simțită influența. Stilul scandinav nu înseamnă doar simplitate, înseamnă și culori estompate, dar și utilizarea materialelor sustenabile, naturale, care nu afectează în niciun fel mediul înconjurător. Specialiștii spun însă că stilul scandinav nu a demonstrat încă tot și în următorii ani va evolua în direcții cu totul surprinzătoare.

Nu la fel de populare acum, dar cu șanse mari de a deveni tot mai apreciate sunt casele în stil mediteranean, acele case pe un singur nivel, însă generoase că dimensiune, care se completează la exterior cu o curte la fel de impresionantă în dimensiuni. Sunt casele viitorului pentru cei care își doresc să se simtă că în vacanță, în fiecare zi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.