anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Teofan deplânge sclavia faţă de tehnologii de orice fel

GALERIE
teofan
 • teofan
- +

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, le-a transmis, miercuri, credincioşilor, cu ocazia participării la hramul Catedralei Episcopale “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huşi, că viaţa lor, la fel ca cea a sfinţilor, trebuie să fie o luptă continuă de a se rupe de păcat.

Ierarhul a subliniat în predica sa că oamenii trebuie să se rupă de ritmul infernal al sclaviei faţă de tehnologie şi trebuie să lupte pentru a nu cădea pradă “abuzului de avere, putere şi plăcere”.

“Ţinta vieţii noastre şi ţinta vieţilor Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, precum a tuturor sfinţilor, a fost şi rămâne sfinţenia, iar cuvântul “sfânt”, cu rădăcină evreiască, înseamnă în limba noastră a te separa de cineva, a te rupe de cineva. Viaţa creştină orientată spre sfinţenie înseamnă a te separa de duhul acestei lumi, a-ţi conduce viaţa după cuvântul Sfântului Apostol Petru 'nu după poftele oamenilor, ci după voia lui Hristos' sau după mărturisirea Sfântului Apostol Pavel a ne conduce în viaţă 'nu din cuvinte învăţate din înţelepciunea omenească, ci din cuvinte învăţate de la Duhul Sfânt'. Sfinţenia spre care tindem înseamnă a te rupe de starea de păcat, a te rupe de ritmul infernal al dorinţei de a-l domina pe celălalt, a te rupe de ritmul de iad al abuzului de avere, de putere şi de plăcere, a te rupe de ritmul infernal al sclaviei faţă de tehnologii de orice fel, care ne transformă din oameni liberi în robi cu adevărat. Strădania de a ne rupe şi de a ne separa de cugetarea cea lumească”, a spus el.

Mitropolitul Teofan a participat, miercuri, la Liturghia arhierească ce a avut loc la sărbătoarea hramului Catedralei Episcopale Huşi, alături de episcopul Ignatie al Huşilor, mitropolitul Petru al Basarabiei şi exarh al Plaiurilor, episcopul Antonie de Bălţi, episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud şi episcopul Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a acordat distincţia Crucea Moldavă pentru clerici părintelui Vladimir Beregoi, coordonator al Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă” Huşi, care funcţionează sub patronajul Episcopiei Huşilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.