Terapia cu oxigen hiperbaric poate împiedica şi apariţia cancerului!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Uzitată la scară largă în Europa, disponibilă acum şi la Iaşi:

Terapia cu oxigen hiperbaric poate împiedica şi apariţia cancerului!

GALERIE
terapie cu oxigen
  • terapie cu oxigen
- +

Capsula cu oxigen hiperbaric poate părea ceva legat mai mult  de domeniul SF. Însă, în țările Europei și în America este o terapie uzitată la scară largă. În multe spitale din lume există clinici de sine stătătoare de terapie cu oxigen hiperbaric. Mai mult chiar, datorită efectelor benefice ale oxigenului, au apărut  și minicapsule pentru uz personal.  De ce?  Deoarece fără oxigen nu există viață.  Specialiștii de la Centrul de recuperare EIS MED vorbesc despre indicațiile terapiei cu oxigen hiperbaric și despre cazurile tratate cu succes la Iași cu ajutorul acestei metode de tratare, refacere și recuperare.

 

O primă cauză în apariția cancerului o reprezintă oxigenarea insuficientă

Mediul în care trăim astăzi este poluat peste măsură, stresul, alimentația nu fac decât să grăbească uzura organismului, deci, îmbătrânirea, apariția suferințelor și vizita la medic. Aproape că nu există afecțiune unde terapia cu oxigen hiperbaric să nu fie imperios necesară.  Doctorul Otto Warburg, laureat al Premiului Nobel, a descoperit că o primă cauză în apariția cancerului o reprezintă oxigenarea insuficientă. Din acest motiv, terapia cu oxigen hiperbaric poate împiedica apariția cancerului. Terapia creşte cantitatea de oxigen care circulă prin corp, contribuind astfel la regenerarea organelor interne, a pielii, a vaselor, oaselor, ligamentelor etc. Terapia cu oxigen hiperbaric necesită plasarea pacientului într-o capsulă unde presiunea poate varia între 1,2 și 3 atmosfere și constă în inhalarea oxigenului pur la o presiune mult mai mare. Dat fiind principiul de funcţionare, terapia nu este una doar de refacere și întreținere, ci are aplicaţii largi fiind utilizată într-o gamă largă de afecțiuni. Vindecarea este mai rapidă dacă se apelează la oxigenul hiperbaric în foarte multe afecțiuni:  fracturi, entorse, rupturi ligamentare, musculare,  răni, arsuri, ulcere ale pielii, arterite, tromboflebite, AVC etc.

De ce este folosită pe dscară largă în Europa și în America

”Explicația e simplă:   la nivelul mării ( adică în condițiile normale a vieții de zi cu zi) omul dispune de 3 ml de oxigen pe litru de plasmă circulată.  Organismul uman are nevoie de 60 de ml de oxigen pe litru de plasmă circulată pentru a funcționa în condiții optime. La capsula cu oxigen hiperbaric de la EIS MED, după o oră de tratament se ajunge la  24 de mililitri de oxigen de litru plasmă de oxigen circulant”, spune profesorul Emil Stratan, Centrul EIS Med. Bineînțeles, un surplus de oxigen poate aduce doar beneficii organismului. Așa cum arătam,  fără oxigen nu putem trăi, iar atunci când oxigenarea nu e suficientă, organismul suferă.  Dacă adăugăm și o problemă de sănătate, nevoia de oxigen crește și mai mult. De aceea, nu există afecțiune în  care să nu fie  nevoie de oxigen.  O mai bună oxigenare înseamnă o vindecare și refacere mai rapidă, indiferent de afecțiune. Din aceste motive, indicațiile terapiei cu oxigen hiperbaric sunt multiple, fiind folosită pe scară largă.

Efectele oxigenoterapiei hiperbarice sunt multiple:

- elimină umiditatea din alveolele pulmonare (edemul pulmonar), determinând degajarea rapidă a plămânilor;

-crește radiusul de difuziune a oxigenului în țesuturi;

- efect antiedematos;

- favorizează restabilirea drenajului limfatic;

- efectul de activare a fibroblastelor și a fibrelor de colagen, deci refacere posttraumatică,

-creșterea imunității prin activarea macrofagelor și a leucocitelor;

-reducerea agregării plachetare;

-regenerare osoasă prin activarea osteclastelor, dar și a osteblastelor, deci refacere mai rapidă a fracturilor;

-efect bactericid prin inactivarea lor;

-efectul de activare a celulelor neuronale nonfuncționale.

Indicații

-afecțiuni ale pielii și țesuturilor moi: arsuri, infecții ale pielii, transplanturi de piele, ulcere cutanate, necroze ale țesuturi moi;

-afecțiuni ale aparatului circulator: boala de decompresie, arterite, insuficiența arterială și venoasă;

-afecțiuni ale aparatului locomotor: traumatisme vertebro-medulare, fracturi, entorse etc;

-neurologie: paralizii faciale, nevralgii de trigemeni, polineuropatia diabetică, sechele post accident vascular cerebral;

-reumatologie: artroze, poliartrite, discopatii;

-terapia durerii.

Contraindicații

*claustrofobia, pneumotoraxul, bronhopneumopatia obstructivă, disfuncția trompei lui Eustachio, febră, stimulatoare cardiace, sarcina, infecții respiratorii, iar pentru copii sunt necesare indicații speciale.

Beneficiu imens în caz de AVC ischemic

Specialiștii EIS MED a trag atenția asupra beneficiului imens pe care această terapie îl are în cazul persoanelor cu AVC ischemic. ”Recent,  personalul centrului a aplicat această terapie unui ieșean de 56 de ani  care după  AVC a rămas cu hemipareză. Și-a revenit și își poate folosi mâna și piciorul, capsula cu oxigen hiperbaric  ajutând  la refacerea și recuperarea mult mai bună şi mai rapidă”a mai adăugat profesor Emil Stratan. Mai multe detalii despre această terapie puteți afla accesând http://eismed.ro/terapii/capsula-cu-oxigen-hiperbaric/.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.