Terapie cu cai pentru 40 de copii și tineri cu dizabilități din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

COMUNICAT DE PRESA

Terapie cu cai pentru 40 de copii și tineri cu dizabilități din Iași

GALERIE
terapie, cai, hipoterapie
  • terapie, cai, hipoterapie
- +

Asociaţia Formare Studia a implementat în perioada august – octombrie 2021 proiectul social TERAPII ALTERNATIVE PENTRU ELEVI finanţat de la Consiliul Judeţean Iaşi.
 

Scopul proiectului este de a creşte calitatea vieţii a 40 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6-18 ani, cu dizabilităţi asociate/severe şcolarizaţi în diverse forme (cu frecvenţă redusă la şcoală, la domiciliu, intervenţie personalizată în cadrul şcolii, etc.). 

Elevii au fost recrutaţi de la Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” care a răspuns cu entuziasm propunerii noastre de activităţi nonformale. Astfel, în perioada septembrie-octombrie 2021,  un număr de 40 de elevi ai liceului au beneficiat de ședinte de hipoterapie şi de activităţi de consiliere în aer liber, la Centrul de Hipoterapie și Echitație Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Bîrnova, jud. Iași.

Activităţile cu animale în spații prietenoase, în natură, susțină exprimarea liberă a copiilor și tinerilor, îi stimulează senzorial, ajută la îmbunățățirea calității vieții, fac parte din setul de deprinderi de viață sănătoasă care trebuie să le aibă pe tot parcursul vieții. 

Elevii au declarat că „A fost super minunat”, că „iubesc caii pentru că sunt animale foarte blânde!”, că „erau dornici sa meargă de fiecare data, chiar dacă uneori vremea nu era foarte prietenoasă”. Mergeau cu entuziasm si bucurie către activitatile proiectului.

Impresii ale cadrelor didactice: „Elevii mei au fost pentru prima oară implicați în acest tip de experiență și au fost impresionați în mod plăcut de animale, unii dintre ei și-au învins cu ușurință temerile iar întreaga experiență i-a influențat în mod pozitiv.”

Joi, 21 octombrie 2021, la Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” va avea loc Conferința de închidere a proiectului TERAPII ALTERNATIVE PENTRU ELEVI finanţat de la Consiliul Judeţean Iaşi. Vom prezenta rezultatele activităţilor, vom împărtăși din experiențele noastre pozitive și vom afla de la cadrele didactice ale liceului care a fost impactul participării elevilor la activităţile proiectului.
   
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.