anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Terenurile, hala şi utilajele firmei Technosteel LBR au fost scoase la vânzare

Lichidatorul firmei aflate în insolvenţă de circa patru ani cere pe activele firmei 17,5 milioane de euro fără TVA.

GALERIE
tehnosteel LBR Iasi
  • tehnosteel LBR Iasi
- +

Lichidatorul judiciar al societăţii Technosteel LBR vinde prin licitaţie deschisă mai multe active ale producătorului ieşean de ţevi metalice, aflat în reorganizare judiciară din 2018. Valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare de Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) Filiala Bucureşti SPRL se ridică la aproximativ 17,5 milioane euro fără TVA. Licitaţia va avea loc mâine, 2 octombrie 2020. Societatea se află în procedura insolvenţei din anul 2016, valoarea datoriilor ajungând la peste 120 milioane lei (aproape 25 milioane de euro) în 2019, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Astfel, pentru a mai acoperi o parte din această sumă, administratorul judiciar vrea să obţină cel puţin 11.950.668 euro fără TVA din vânzarea unui teren în suprafaţă totală de 93.102 mp cu construcţii în suprafaţă totală de 43.685 mp, respectiv bunurile mobile aflate în garanţia NBG Bank Malta Limited şi bunuri libere de sarcini, situate pe proprietate. Mai sunt scoase la licitaţie în aceeaşi zi şi bunuri mobile situate în amplasamentul industrial din Iaşi de pe calea Chişinăului, mai exact utilaje, linie ţevi sudate tip Guzzeti, instalaţie ambalare ţevi, sistem de marcare industrial etc. Preţul de pornire la licitaţie este de 5.579.028 euro fără TVA. În caz de neadjudecare a bunurilor, licitaţiile se vor repeta în perioada următoare.

Tabelul definitiv al creanţelor (din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 10453/23.05.2018) indică o masă credală totală de 105 milioane lei. Technosteel LBR avea de achitat în 2018 datorii către 104 creditori, atât parteneri de afaceri, cât şi societăţi care au împrumutat compania.

La începutul anului 2016, odată cu deschiderea procedurii de insolvenţă, gigantul industrial figura cu 182 de angajaţi, potrivit MFP. Adunarea Creditorilor Technosteel LBR a aprobat planul de reorganizare a activităţii societăţii în luna august 2018, astfel că la sfârşitul anului 2019 forţa de muncă mai era formată din 54 de oameni, aceştia ocupându-se doar de mentenanţa fabricii din Iaşi. Conform ultimelor raportări fiscale, Technosteel LBR Iaşi a avut o pierdere de 7,1 milioane lei (circa 1,5 milioane euro) în 2019. Tot atunci, societatea avea active imobilizate în valoare totală de 90 milioane de lei (aproape 18 milioane euro). 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.