anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Terenurile unui asasin plătit moldovean sunt scoase la vânzare

Este vorba despre Robert Gîrleanu, ce a fost arestat la începutul anului trecut.

GALERIE
robert girleanu
 • robert girleanu
- +

Executorii ieşeni scot la vânzare terenurile din Dumeşti ale cunoscutului asasin profesionist moldovean Robert Gîrleanu. În octombrie 2007, Gîrleanu a contractat un credit de la BCR împreună cu soţia sa, Aliona, şi pentru că a încetat să-şi mai plătească ratele, mandatarul BCR în colectarea creanţelor, Suport Colect SRL, a cerut executarea imobilelor puse gaj.

“Bunul imobil, proprietatea debitorilor Gîrleanu Robert şi Gîrleanu Aliona, este reprezentat de teren în suprafaţă de 20.000 mp, situat în extravilanul comunei Dumeşti, compus din suprafaţa de 6.494 mp teren categorie de folosinţă «F» (n.r. – fâneţe curate), suprafaţa de 643 mp teren categorie de folosinţă «HR» (n.r. – ape curgătoare), suprafaţa de 10.767 mp teren categoria de folosinţă «F», suprafaţa de 309 mp teren categoria de folosinţă «HR», suprafaţa de 733 mp teren categorie de folosinţă «F» şi suprafaţa de 1.054 mp teren categorie de folosinţă «F»”, potrivit publicaţiei de vânzare publicată de executorul judecătoresc. Preţul de pornire a licitaţiei, stabilit conform evaluării întocmite de un expert evaluator, este de 472.030 lei. Licitaţia va fi organizată pe 7 mai, ora 11, la sediul executorului judecătoresc, din strada Sf. Lazăr, nr 4, bloc Peneş Curcanu, tronson 5, sc C, demisol. Basarabeanul Robert Gîrleanu este un personaj cunoscut publicului larg pentru numeroasele ilegalităţi comise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în România. De referinţă este începutul anului trecut, când Gîrleanu a fost arestat de procurori într-un dosar de triplu omor la comandă petrecut în Republica Moldova la începutul anului 2000. Trei oameni de afaceri au fost îngropaţi atunci la marginea pădurii, iar cei acuzaţi de această faptă, printre care şi Gîrleanu, şi-au mutat afacerile în Iaşi la doi ani distanţă. Ulterior, timp de un deceniu, au dezvoltat o întreagă reţea de contrabandă de ţigări, care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milioan de euro, potrivit materialelor jurnalistice apărute în presa centrală. Gîrleanu a mai fost implicat şi în mai multe dosare de furturi de maşini aparţinând unor afacerişti din Piatra Neamţ sau Focşani. Gîrleanu şi-a derulat afacerile în România prin firma SC Clandak SRL, însă în 2009 i-a vândut-o unui alt interlop moldovean, Vitalie Balaur, soţia sa Aliona rămânând doar administrator.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.