anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Termen de finalizare înjumătăţit pentru şantierul de pe şoseaua spre Dancu

Ce alte hotărâri au fost ieri adoptate prin vot în şedinţa Consiliului Local?

GALERIE
linie_tramvai_Dancu_Iasi
 • linie_tramvai_Dancu_Iasi
- +

Două investiţii ale Primăriei vor avea un termen de execuţie mai scurt în urma unui vot dat ieri de plenul Consiliului Local (CL). Unul dintre proiecte face referire la modernizarea căii de rulare de la limita administrativă a Iaşului şi până la rond Dancu. În acest caz, termenul iniţial de execuţie propus de proiectant era de 12 luni, dar, în urma votului din CL, a fost redus la 6 luni, în urma unui amendament al consilierilor USRPLUS. 

Costurile pentru derularea investiţiei trec pragul de 15 milioane lei (inclusiv TVA), iar lucrările vizează refacerea a 650 metri de cale de rulare, amenajarea a două staţii de transport şi înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de fir-contact. În urma votului plenului, Primăria poate lansa licitaţia de execuţie. În paralel, continuă lucrările la calea de rulare de pe str. Aurel Vlaicu, iar, în septembrie, vor fi deschise ofertele la licitaţia pentru asfaltarea părţii carosabile. Celălalt proiect cu termen de execuţie modificat face referire la extinderea reţelei de canalizare în zona Grădiniţei „Veronica Micle” din Bucium.

Şi în acest caz termenul de execuţie era de 12 luni, în timp ce consilierii USRPLUS au solicitat o lună. În cele din urmă, la propunerea liberalilor, în plen a fost votat un termen de 3 luni. În aceeaşi şedinţă, consilierii locali au aprobat şi o hotărâre cu referire la bazinul de înot din Tudor Vladimirescu: Primăria a intabulat suprafaţa necesară pentru reluarea lucrărilor (5.917 mp), după ce, anterior, a făcut şi un schimb de teren. Următorul pas este ca municipalitatea să reactualizeze proiectul făcut în urmă cu mai mulţi ani, în condiţiile în care lucrările au început în anii ’90 şi au fost abandonate acum mai bine de 10 ani.

Alte decizii adoptate de plen au vizat transmiterea către SRI a două terenuri (577 mp) pentru ca instituţia să-şi poată amenaja locuri de parcare şi încheierea unor parteneriate pentru organizarea unui turneu de volei şi, respectiv, susţinerea participării unor echipe de elevi de la două colegii ieşene la un festival-concurs. Consilieri locali se vor reuni din nou în plen, săptămâna viitoare, în condiţiile în care şedinţa de ieri a fost una extraordinară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.