Termoscanarea la intrare in magazin este inutilă, arată cercetătorii. STUDIU pe mii de persoane
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Termoscanarea la intrare in magazin este inutilă, arată cercetătorii. STUDIU pe mii de persoane

GALERIE
termoscanare, magazine
  • termoscanare, magazine
- +

Termoscanarea la intrarea în magazine nu ajută la depistarea celor care au COVID. A fost realizat un studiu româno-portughez în cadrul căruia au fost monitorizate peste 5000 de persoane care s-au prezentat la spital pentru simptome COVID. Peste 90% dintre acestea au trecut de testul termoscanării, deși erau infectați cu SARCOV 2.

”Au apărut date noi și importante pentru toate magazinele, instituțiile, spitalele sau companiile care se încăpățânează să folosească în continuare termoscanere cu infraroșii pentru a lua temperatura oamenilor la intrare.
Nu, în continuare putem spune cu toată siguranța că termoscanerele nu implantează cipuri și nici nu fură suflete. Dar, cu aceeași siguranță datele ne arată că luarea temperaturii la intrare ca posibil mijloc de triaj/detectare al suspecților COVID-19 este INUTILĂ.
Un studiu cu un design simplu și elegant a fost realizat de o echipă româno-portugheză prin care au fost evaluați 5231 pacienți români care au fost termoscanați la intrarea în spital. Din cei diagnosticați cu COVID după termoscanare, 90% au scăpat acestui triaj nefiind identificați. Practic, 48 de oameni au trecut fără probleme de termoscaner deși aveau COVID-19. Cu alte cuvinte, metoda are o senzitivitate foarte scăzută.
Concluzia e clară: această termoscanare e inutilă ca triaj pentru COVID-19. Mai mult, ea poate induce un fals sentiment de siguranță și risipește resurse umane care ar putea fi dirijate în zone mai utile. Bănuiam asta de ceva vreme, dar acum avem și dovezile solide (un bravo se cuvine echipei de autori, coordonată de Bogdan Pană)”, scrie Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

Studiul poate fi citit AICI

Vlad Mixich este un medic român și publicist. A fost desemnat de Parlamentul European ca expert independent în board-ul Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă EU-OSHA și este membru ales în consiliul director al Alianței Europene de Sănătate Publică. A deținut funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale în guvernul Dacian Cioloș.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.