anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Advertorial (P)

TERRATEST: “PROIECTUL SOLUMNIA RESPECTĂ CELE MAI ÎNALTE STANDARDE NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE”

GALERIE
SOLUMNIA_Construim-cea-mai-solida-fundatie_www.solumnia.ro
 • SOLUMNIA_Construim-cea-mai-solida-fundatie_www.solumnia.ro
- +

Pentru construirea celei mai înalte clădiri rezidenţiale din Iaşi (42 m), dispusă pe 17 niveluri (-3S, D, P, 12E), s-a ales cea mai complexă şi mai sigură soluţie de fundare. Această soluţie implică realizarea lucrărilor de incintă cu pereţi mulaţi şi piloti foraţi şi garantează durabilitatea în timp şi rezistenţa clădirii la 8.5 grade pe scara Richter.

Construim responsabil cu Terratest

Echipa SOLUMNIA a ales compania Terratest Geotehnic, lider în fundaţii speciale, cu o vastă experienţă la nivel internaţional, pentru realizarea fundaţiei clădirii rezidenţiale SOLUMNIA. “Provocarea şi ocazia de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a oraşului a determinat echipa Terratest Geotehnic să depună toate eforturile necesare pentru a contracta şi executa în cele mai bune condiţii lucrările de fundaţii speciale aferente celei mai înalte clădiri rezidenţiale din Iaşi, SOLUMNIA. Datorită experienţei vaste a personalului Terratest Geotehnic şi cu suportul echipei tehnice SOLUMNIA, execuţia incintei a fost finalizată în cele mai bune condiţii şi conform graficului de execuţie. Imediat după finalizarea execuţiei incintei s-a demarat şi execuţia piloţilor de fundare pentru a finaliza execuţia proiectului în cel mai scurt timp. Atât proiectul, cât şi execuţia acestor lucrări respectă cele mai înalte standarde naţionale şi internaţionale, fiind implicate doar companii cu experientă vastă în lucrări similare.”, a declarat ing. Iulian Amolioaiei, Manager Comercial Terratest Geotehnic S.A. pe Zona Est şi Sud-Est. Conform previziunilor curente lucrările companiei Terratest se vor finaliza la începutul anului 2020, acestea derulându-se conform graficului iniţial de execuţie.

Evoluţia lucrărilor conform graficului 

“Imediat după obţinerea autorizaţiei de construire, am început pregătirea celor 3 platforme de lucru la cote diferite (tronson I - 2,95 m, tronson II - 4,7 m, tronson III - 6,45 m) raportat la cota +/-0.00 a clădirii.

În luna august, am început execuţia grinzilor de ghidaj a pereţilor mulaţi, turnând 115 mc de beton, şi am realizat mobilizarea utilajelor pentru execuţia pereţilor mulaţi. În execuţia pereţilor mulaţi, cu o grosime de 0,6 m şi o adâncime de -15 m faţă de cota de teren natural, s-au pus în operă 135.284 kg oţel-beton şi 2.050 mc beton. Această incintă de pereţi mulati a fost realizata în vederea executării unei săpături adânci de până la -12,8 m faţă de cota +/-0.00 a clădirii.


În luna octombrie, a început execuţia piloţilor foraţi cu diametrul de 0,8 m şi cu adâncimea de 32,8 m faţă de cota +/-0.00 a clădirii, punându-se în opera 63.500 kg oţel-beton şi 2.220 mc beton.


Concomitent cu execuţia piloţilor foraţi, executăm şi grinda de coronament cu dimensiunile de 0,6 m lăţime şi 1 m înălţime, în care vom folosi 15.000 kg oţel-beton şi 110 mc beton.

După finalizarea piloţilor foraţi şi a grinzii de coronament, începem excavaţia generală în interiorul incintei. Toate etapele sunt realizate conform proiectului şi a graficului de lucrări, fără nicio zi de întârziere. Nu ardem nicio etapă, deoarece siguranţa şi calitatea construcţiei sunt cele mai importante pentru noi.”, a declarat Tudor Pesca, managerul proiectului SOLUMNIA.

Programează o vizionare şi află mai multe despre ansamblul şi apartamentele SOLUMNIA: 0771 195 095, www.solumnia.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.