TERRATEST: “PROIECTUL SOLUMNIA RESPECTĂ CELE MAI ÎNALTE STANDARDE NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Advertorial (P)

TERRATEST: “PROIECTUL SOLUMNIA RESPECTĂ CELE MAI ÎNALTE STANDARDE NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE”

GALERIE
SOLUMNIA_Construim-cea-mai-solida-fundatie_www.solumnia.ro
  • SOLUMNIA_Construim-cea-mai-solida-fundatie_www.solumnia.ro
- +

Pentru construirea celei mai înalte clădiri rezidenţiale din Iaşi (42 m), dispusă pe 17 niveluri (-3S, D, P, 12E), s-a ales cea mai complexă şi mai sigură soluţie de fundare. Această soluţie implică realizarea lucrărilor de incintă cu pereţi mulaţi şi piloti foraţi şi garantează durabilitatea în timp şi rezistenţa clădirii la 8.5 grade pe scara Richter.

Construim responsabil cu Terratest

Echipa SOLUMNIA a ales compania Terratest Geotehnic, lider în fundaţii speciale, cu o vastă experienţă la nivel internaţional, pentru realizarea fundaţiei clădirii rezidenţiale SOLUMNIA. “Provocarea şi ocazia de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a oraşului a determinat echipa Terratest Geotehnic să depună toate eforturile necesare pentru a contracta şi executa în cele mai bune condiţii lucrările de fundaţii speciale aferente celei mai înalte clădiri rezidenţiale din Iaşi, SOLUMNIA. Datorită experienţei vaste a personalului Terratest Geotehnic şi cu suportul echipei tehnice SOLUMNIA, execuţia incintei a fost finalizată în cele mai bune condiţii şi conform graficului de execuţie. Imediat după finalizarea execuţiei incintei s-a demarat şi execuţia piloţilor de fundare pentru a finaliza execuţia proiectului în cel mai scurt timp. Atât proiectul, cât şi execuţia acestor lucrări respectă cele mai înalte standarde naţionale şi internaţionale, fiind implicate doar companii cu experientă vastă în lucrări similare.”, a declarat ing. Iulian Amolioaiei, Manager Comercial Terratest Geotehnic S.A. pe Zona Est şi Sud-Est. Conform previziunilor curente lucrările companiei Terratest se vor finaliza la începutul anului 2020, acestea derulându-se conform graficului iniţial de execuţie.

Evoluţia lucrărilor conform graficului 

“Imediat după obţinerea autorizaţiei de construire, am început pregătirea celor 3 platforme de lucru la cote diferite (tronson I - 2,95 m, tronson II - 4,7 m, tronson III - 6,45 m) raportat la cota +/-0.00 a clădirii.

În luna august, am început execuţia grinzilor de ghidaj a pereţilor mulaţi, turnând 115 mc de beton, şi am realizat mobilizarea utilajelor pentru execuţia pereţilor mulaţi. În execuţia pereţilor mulaţi, cu o grosime de 0,6 m şi o adâncime de -15 m faţă de cota de teren natural, s-au pus în operă 135.284 kg oţel-beton şi 2.050 mc beton. Această incintă de pereţi mulati a fost realizata în vederea executării unei săpături adânci de până la -12,8 m faţă de cota +/-0.00 a clădirii.


În luna octombrie, a început execuţia piloţilor foraţi cu diametrul de 0,8 m şi cu adâncimea de 32,8 m faţă de cota +/-0.00 a clădirii, punându-se în opera 63.500 kg oţel-beton şi 2.220 mc beton.


Concomitent cu execuţia piloţilor foraţi, executăm şi grinda de coronament cu dimensiunile de 0,6 m lăţime şi 1 m înălţime, în care vom folosi 15.000 kg oţel-beton şi 110 mc beton.

După finalizarea piloţilor foraţi şi a grinzii de coronament, începem excavaţia generală în interiorul incintei. Toate etapele sunt realizate conform proiectului şi a graficului de lucrări, fără nicio zi de întârziere. Nu ardem nicio etapă, deoarece siguranţa şi calitatea construcţiei sunt cele mai importante pentru noi.”, a declarat Tudor Pesca, managerul proiectului SOLUMNIA.

Programează o vizionare şi află mai multe despre ansamblul şi apartamentele SOLUMNIA: 0771 195 095, www.solumnia.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.