Test! A venit primăvara: cum o întâmpinăm?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Test! A venit primăvara: cum o întâmpinăm?

GALERIE
Patratel LUNI, 2 martie 2020 - 1
  • Patratel LUNI, 2 martie 2020 - 1
- +

* A venit şi primăvara, pandemia umple ţara, viruşii zburdă, zglobii: să îi evităm, copii! Se pare că la acest început de primăvară pandemia a înlocuit veselia şi în loc de miei creţi, de capturat, există viruşi de evitat - nu neapărat coronaviruşi, ci viruşi banali, cu care ne întâlnim anual. În ciuda nebuniei mondiale, a venit primăvara, deşi mireasma pământului reavăn pluteşte prin aer încă din februarie. În curând vor da muguraşii, iar primele floricele vor râde, multicolor, către soarele blând, parfumând văzduhul, deşi oamenii nu vor simţi nimic, fiindcă poartă măşti pe faţă. Ştiţi să întâmpinaţi primăvara? Avem un test tematic:

1) Duminică a venit primăvara: cum v-aţi dat seama?

a) Am văzut floricele deschise, cu petale colorate / b) Am văzut terase deschise, cu umbrele colorate / c) Am citit despre asta în ziarul de sâmbătă.

2) Ce vă propuneţi în sinea voastră pentru noul anotimp?

a) Să încep o viaţă nouă, mai plină de conţinut / b) Să încep o bere nouă, mai plină de conţinut / c) Să termin ce am început: macheta aia, pe bucăţi, de la chioşc.

3) Cum aţi trecut în noul sezon?

a) Aveam palton şi căciulă, acum am geacă şi şapcă / b) Luam vin fiert, iar acum iau şpriţ / c) Cu speranţa că se vor mai ieftini gazele şi curentul.

4) Dacă vă gândiţi la ei, care ar fi vestitorii primăverii?

a) Dacă mă gândesc la ei, toporaşi şi ghiocei! / b) Dacă mă gândesc la ei, halbele la patru lei! / c) Dacă mă gândesc la ei, borşul şi drobul de miei!

5) Unde şi cum primiţi primăvara? Ce-i strigaţi când o vedeţi?

a) Lângă nişte flori timpurii strig "Bine ai venit, primăvară!" / b) Lângă nişte beri aurii strig "Bine c-ai venit, ospătar!" / c) Strig la vecinul care scutură covoarele pe geam.

* Indiferent de litera încercuită, indiferent de modul în care o aşteptaţi şi o primiţi, să fiţi bucuroşi că primăvara nu s-a supărat pe noi şi că acceptă să treacă pe aici anual, să ne aducă daruri de 1 şi 8 Martie pentru femei / de 9 Martie pentru bărbaţi, să vină cu iarbă verde, grătare şi zile libere şi să ne pregătească pentru vara cu concedii. La urma urmei, coronaviruşii ăştia mai puţin contează, noi să fim sănătoşi!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.