Test! A venit primăvara: cum o întâmpinăm?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Test! A venit primăvara: cum o întâmpinăm?

GALERIE
Patratel LUNI, 2 martie 2020 - 1
  • Patratel LUNI, 2 martie 2020 - 1
- +

* A venit şi primăvara, pandemia umple ţara, viruşii zburdă, zglobii: să îi evităm, copii! Se pare că la acest început de primăvară pandemia a înlocuit veselia şi în loc de miei creţi, de capturat, există viruşi de evitat - nu neapărat coronaviruşi, ci viruşi banali, cu care ne întâlnim anual. În ciuda nebuniei mondiale, a venit primăvara, deşi mireasma pământului reavăn pluteşte prin aer încă din februarie. În curând vor da muguraşii, iar primele floricele vor râde, multicolor, către soarele blând, parfumând văzduhul, deşi oamenii nu vor simţi nimic, fiindcă poartă măşti pe faţă. Ştiţi să întâmpinaţi primăvara? Avem un test tematic:

1) Duminică a venit primăvara: cum v-aţi dat seama?

a) Am văzut floricele deschise, cu petale colorate / b) Am văzut terase deschise, cu umbrele colorate / c) Am citit despre asta în ziarul de sâmbătă.

2) Ce vă propuneţi în sinea voastră pentru noul anotimp?

a) Să încep o viaţă nouă, mai plină de conţinut / b) Să încep o bere nouă, mai plină de conţinut / c) Să termin ce am început: macheta aia, pe bucăţi, de la chioşc.

3) Cum aţi trecut în noul sezon?

a) Aveam palton şi căciulă, acum am geacă şi şapcă / b) Luam vin fiert, iar acum iau şpriţ / c) Cu speranţa că se vor mai ieftini gazele şi curentul.

4) Dacă vă gândiţi la ei, care ar fi vestitorii primăverii?

a) Dacă mă gândesc la ei, toporaşi şi ghiocei! / b) Dacă mă gândesc la ei, halbele la patru lei! / c) Dacă mă gândesc la ei, borşul şi drobul de miei!

5) Unde şi cum primiţi primăvara? Ce-i strigaţi când o vedeţi?

a) Lângă nişte flori timpurii strig "Bine ai venit, primăvară!" / b) Lângă nişte beri aurii strig "Bine c-ai venit, ospătar!" / c) Strig la vecinul care scutură covoarele pe geam.

* Indiferent de litera încercuită, indiferent de modul în care o aşteptaţi şi o primiţi, să fiţi bucuroşi că primăvara nu s-a supărat pe noi şi că acceptă să treacă pe aici anual, să ne aducă daruri de 1 şi 8 Martie pentru femei / de 9 Martie pentru bărbaţi, să vină cu iarbă verde, grătare şi zile libere şi să ne pregătească pentru vara cu concedii. La urma urmei, coronaviruşii ăştia mai puţin contează, noi să fim sănătoşi!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.