Test: epidemie sau mare nebunie?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Test: epidemie sau mare nebunie?

GALERIE
Patratel MARTI, 18 februarie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 18 februarie 2020 - 1
- +

* Când se întâmplă o chestie, prima întrebare este cine are de câştigat de pe urma chestiei. La fel de importantă e şi acea vorbă din Vechiul Testament (Proverbele lui Solomon, 26.27) "Cel care sapă groapa aproapelui cade el în ea" (care nu-i zicală românească, aşa cum se învaţă în şcoală). Virusul cel nou s-o fi întors împotriva cercetătorilor care îl fabricau pe post de armă, s-o fi scurs din ciorba de liliac? Nu ştim nici dacă treaba e o fâsâială umflată de presă sau dacă putem avea satisfacţia că vom fi contemporani cu Sfârşitul Lumii. Ştiţi să vă feriţi de viruşi? Vă interesează problema virozelor sau vă doare la bască de ea? Avem un test:

1) Vă doare capul, aveţi febră, strănutaţi; ce faceţi?

a) Beau ceaiuri fierbinţi, mă înfofolesc şi mă vâr sub plapumă, să mă refac după ce m-am molipsit / b) Beau vin fiert, mă cherchelesc şi mă vâr sub masă, să mă refac după ce m-am ciupit / c) Bănuiesc că m-am molipsit la coadă la vaccin antigripal.

2) Practic, de unde vin viruşii ăştia chinezeşti?

a) Teoretic, fiind chinezeşti, vin din China, dar practic nu-i chiar aşa: soacră-mea are un pechinez care nu-i din Pekin, ci de la Paşcani / b) Habar n-am, dar ştiu că "viruşii vin, dar mai şi pleacă", deci nu sunt îngrijorat / c) Cum păstrăvii vin de la păstrăvărie, florile de la florărie şi brutele de la brutărie, viruşii vin sigur de la o virusărie!

3) Şi mai exact, cine i-a răspândit pe ei în lume?

a) Nişte cercetători fără scrupule, care i-au răspândit ca să-şi poată vinde vaccinurile, a fost şi un film / b) Olivia Steer, ca să arate că vaccinurile ne fac autişti / c) Vecina de deasupra, că tuşeşte şi strănută de o săptămână, plus că are o faţă suspectă!

4) Cum procedaţi ca să vă feriţi de viruşi?

a) Mă izolez în casă, primesc musafiri doar după ce îi dau pe mâini cu alcool, beau doar apă fiartă / b) Îmi izolez musafirii şi îi primesc doar după ce bem alcool / c) Am găsit site-ul "Să ne ferim de viruşi folosind remedii dacice cu untură de viezure".

5) Dacă, totuşi, viruşii apar, cum vă descurcaţi?

a) Am în bloc nişte vecine babe care umăresc de după perdea orice virus şi îi varsă în cap apă, ca la urători; cu ele nu mă tem! / b) Dacă văd un virus, îi cer zece lei şi o ţigară; aşa îi fac să mă evite / c) Îi ignor, nu le răspund, nici nu mă uit la ei.

* În buna tradiţie a testelor noastre vă spunem doar că nu mai contează ce literă aţi încercuit atunci când viruşii vă dau târcoale - cu atât mai puţin când aţi devenit deja locuinţa lor; iată de ce vă urăm doar sănătate, multă sănătate!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.