Test în Antalya cu azerii

sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 01:11
3 MIN
 Test în Antalya cu azerii

 

 Poli joacă azi, în Turcia, cu Sumqayit, de la ora 14:30. Primarul Chirica a fost lăudat de fostul preşedinte al clubului,Florin Prunea, desi cei doi s-au contrat dur în trecut *se aşteaptă noi achiziţii în zilele următoare

 

Aflată în cantonament în Turcia, Politehnica Iaşi dispută astăzi al doilea meci de verificare al anului. De la ora 14:30, formaţia pregătită de Mircea Rednic se confruntă cu FK Sumqayit (Azerbaijan). Gruparea azeră, recunoscută că pune accent pe jucători interni (în sezonul 2017-2018 nu a avut niciun străin!), a fost fondată în 2010. Promovată în prima ligă după un an, echipa din al doilea oraş al Azerbaijanului nu a prins niciodată podiumul. Cea mai bună clasare a fost în 2017-2018, locul V, iar anul trecut s-a situat pe poziţia a VI-a din opt echipe.

Reamintim, în primul test al anului Poli a remizat alb cu vicecampioana Albaniei, FK Kukësi. În Antalya, Iaşul mai are prevăzute două meciuri amicale: pe 21 ianuarie, cu FK Ahal (Turkmenistan) şi pe 23 ianuarie cu Mladost Lucani (Serbia).

În altă ordine de idei, iminenta numire a lui Ciprian Paraschiv în funcţia de preşedinte al Politehnicii a generat o reacţie surprinzătoare. Şef al clubului ieşean în perioada 2012-2017, Florin Prunea l-a lăudat pe primarul Iaşului, Mihai Chirica!Reamintim, cei doi şi-au aruncat vorbe grele în ultimii ani. “În sfârşit, primarul Chirica a luat şi el o decizie bună în sportul ieşean! Îl felicit! A numit în fruntea clubului un fotbalist important în istoria Politehnicii, un băiat care a avut rezultate peste tot unde a lucrat, inclusiv la Federaţie. Sper ca această numire să genereze ştergerea cât mai rapidă a petei ruşinoase de pe obrazul fotbalului ieşean numită Adrian Ambrosie. Va fi foarte greu, deoarece un astfel de personaj, care s-a «remarcat» doar cu lucruri care nu au legătură cu fotbalul, a dus aproape de faliment al treilea cel mai iubit club de fotbal din provincie. Îi urez succes lui Cip, sper să se mai poată face ceva din Poli, grupare la care am lucrat cinci ani şi jumătate şi de care am rămas ataşat”. Prunea s-a arătat mirat de intenţia de înlocuire a lui Leonid Antohi de la cârma Consiliului Director. “Singurul om de fotbal din Consiliul Director cu care am putut lucra a fost Leonid Antohi. Asta chiar dacă am mai avut divergenţe, în folosul echipei. Nu cred că cineva ar putea măcar să încerce să compare vreodată calităţile umane şi profesionale ale domnului profesor, un nume de legendă al fotbalului ieşean, cu cele ale lui Ambrosie, pe care l-a caracterizat perfect Toni Heleşteanu, când era la Botoşani: Gîrneaţă. Pentru cei care nu ştiu, Gîrneaţă era un personaj dintr-o scenetă memorabilă a lui Toma Caragiu. Nu avea nicio calitate, dar a ştiut să se cocoaţe într-un post bine plătit”.

Altfel, în acest weekend se speră a se mai puncta la capitolul achiziţii. Rednic a anunţat mai de mult că îşi doreşte un fundaş stânga şi un mijlocaş central. Pe lista de transferuri ar putea apărea şi un fundaş dreapta în condiţiile în care Adriá Gallego va fi disponibilizat. Spaniolul adus de fostul antrenor, Flavius Stoican, e accidentat iarăşi, de mai multe zile. Ţinând cont şi de faptul că evoluţiile lui Gallego au fost modeste şi în sezonul trecut şi în cel actual, Poli vrea să-i rezilieze contractul.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii