TEST RAPID COVID-19 ANTIGEN (SARS-CoV-2) și TEST SEROLOGIC PENTRU DETERMINARE ANTICORPI IgM și IgG SARS-CoV-2 (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

TEST RAPID COVID-19 ANTIGEN (SARS-CoV-2) și TEST SEROLOGIC PENTRU DETERMINARE ANTICORPI IgM și IgG SARS-CoV-2 (P)

GALERIE
teste_covid_Recumedis
 • teste_covid_Recumedis
- +

COVID-19 (devenit ulterior SARS-CoV-2) face parte din grupul Coronaviridae, un grup extins de virusuri care infectează atât animalele cât și oamenii. Această tulpină a fost identificată pentru prima oară în decembrie 2019 într-un focar de infecție din China (orașul Wuhan, provincia Hubei).

Atât pe teritoriul României, cât și în întreaga lume, noul coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) provoacă o infecție, care poate lua forme ușoare, moderate sau severe sau în care pacientul poate fi asimptomatic. În timp ce majoritatea persoanelor cu COVID-19 au o boală necomplicată sau ușoară, altele vor dezvolta forme severe care necesită oxigenoterapie și aproximativ 5% vor necesita tratament într-o unitate de terapie intensivă. Cei mai mulți bolnavi în stare critică vor necesita ventilație mecanică. Cel mai frecvent diagnostic la pacienții cu infecții severe cu COVID-19 este pneumonie severă.

Modalitate de transmitere COVID-19:

Principalul mod de transmitere este de la o persoană la alta prin intermediul secrețiilor, eliminate de către persoanele infectate prin expirație atunci când strănută, vorbesc sau tușesc, în cazul în care nu se respectă o distanță de minim 1,5 metri sau nu se protejează prin purtarea măștii. Persoanele infectate asimptomatice par a reprezenta agentul transmițător cel mai activ la ora actuală dacă nu sunt respectate măsurile de izolare și/sau distanțare socială impuse de autorități. Virusul poate supraviețui în mediu de la câteva ore la câteva zile, în funcție de suprafață și condițiile de mediu și se poate transmite prin atingerea suprafeței contaminate apoi a gurii, nasului sau ochilor cu mâinile neigienizate.

(Sursa: O.B.B.C.S.S.R -Ghid practic orientativ pentru testarea de laborator in COVID-19)

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19 sunt:

 • febră
 • tuse uscată
 • respirație îngreunată
 • slăbiciune / oboseală
 • pierderea gustului și/sau a mirosului.

Unii pacienți mai pot prezenta: diaree, dureri de cap, congestie nazală sau dureri în gât. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

TESTELE RAPIDE DE DETERMINARE A ANTIGENULUI COVID-19 sunt utile pentru identificarea persoanelor care sunt infectate cu noul CORONAVIRUS  SARS COV-2 .

Testul rapid de determinarea a Antigenului COVID-19 cu prelevare din bazinul nazal, poate fi recoltat în orice moment al zilei, are o precizie de ± 98%,  iar rezultatul fiind obținut în aceeași zi.

TESTELE SEROLOGICE PENTRU DETERMINARE ANTICORPI IgM și IgG SARS-CoV-2 sunt utile pentru identificarea persoanelor care au fost expuse anterior virusului .

Exista posibilitatea ca o parte dintre persoanele care sunt infectate să nu prezinte semne și simptome, ceea ce face imposibil de știut câte persoane au fost de fapt infectate cu noul coronavirus atât timp cât testarile de tip RT-PCR se fac la persoane simptomatice. Este important să se cunoască dacă o persoană care nu a avut semne de boală, a fost anterior infectată astfel se poate urmări gradul de răspândire a bolii, dar se poate afla și dacă persoana și-a dezvoltat un răspuns imun.

Testarea serologica pentru COVID-19, se recomandă:

 • Pentru detectarea persoanelor care sunt asimptomatice sau cu simptome ușoare;
 • Pentru evaluarea statusului imunitar și în cadrul anchetelor epidemiologice pentru a evita răspândirea infecției;

Anticorpii de tip IgM sunt detectabili în serul pacienților începând cu ziua 5-7 de la debutul simptomelor și încep să scadă la 10-14 zile după debutul simptomelor. Anticorpii de tip IgG devin detectabili în ser începând cu zilele 10-14 persistând și după debutul infectiei.

Testul serologic pentru determinare antocorpi IgM și IgG SARS-CoV-2 cu recoltare proba sânge, poate fi prelevat în orice moment al zilei, are o acuratețe de ± 93%, iar rezultatul fiind obținut în aceeași zi.

 

DIFERENȚELE DINTRE TESTELE

IgG/ IgM SI ANTIGEN

 

 

PENTRU CLIENȚII CORPORATE, la încheierea unui contract, se pot negocia pachete PERSONALIZATE cu discount, în funcție de numărul de teste solicitate.

Laboratorul de analize medicale RECUMEDIS

Telefon: 0332.882.865 (interior 103)

Fax: 0332.882.932

Mobil: 0788 240.531

E-mail: secretariat@recumedis.ro; laborator@recumedis.ro

Programul de recoltare al laboratorului este urmatorul:

Luni-Vineri: Recoltare analize uzuale: 8:00 – 11:00; Închis pentru dezinfecție: 11:00 – 11:30

                 Recoltare analize teste SARS-CoV-2: 11:30 - 14:00; Închis pentru dezinfecție: 14:00 – 14:30

                 Eliberare rezultate analize: 14:30-16:30

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.