Test: vom sta toată vara cu mercuru-n sus?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Test: vom sta toată vara cu mercuru-n sus?

GALERIE
Patratel VINERI, 2 iulie 2021 - 1
  • Patratel VINERI, 2 iulie 2021 - 1
- +

* A fost frig şi a plouat, dar acum s-a rezolvat, românii s-au adaptat, la paltoane-au renunţat, au pus în dulap căciula, iar acum se bucură de adevărata vară, cu soare şi căldură. Unii experţi susţin că, în această vară, ne aşteaptă prea mult soare şi prea multă căldură, dar ne-am obişnuit cu fenomenele extreme, de orice fel ar fi. Ne-am cam obişnuit, dar nu toţi: dumneavoastră ce faceţi când este cald, când vă e prea cald, cum vă descurcaţi? Vă simţiţi minunat, vă simţiţi mai puţin minunat sau vă simţiţi în stare să secaţi toată berea de la terasă? Năduşiţi, vă puneţi aer condiţionat, vă puneţi vată în urechi? Vă temeţi de curent şi nu deschideţi geamurile, să nu intre canicula? Un test plin de grade, în cele ce urmează:

1) De ce va fi caniculă în vara asta?

a) De la căldură, evident; când e frig afară nu se face caniculă! / b) E o conspiraţie a producătorilor de bere rece şi îngheţată / c) Ca să se usuce ţara, după atâtea ploi.

2) Cum procedaţi când e caniculă?

a) Consum lichide, ca să mă hidratez / b) Consum lichide, ca să mă ebrietez / c) Consum mai puţin gaz, că opresc centrala termică.

3) Care sunt efectele nedorite ale caniculei?

a) Transpir sub costum, ameţesc, mi se taie picioarele / b) Transpir şi consum, mă ameţesc, mi se taie filmul / c) Îmi transpiră pisica şi miroase urât.

4) La ce se foloseşte termometrul?

a) La băgat microcipuri sub pielea clienţilor din supermarket / b) Măsor temperatura şpriţului / c) Măsor înălţimea copilului: are opt termometre şi un sfert!

5) Ce faceţi când se anunţă caniculă?

a) Fiind om gospodar de felul meu, îmi fac sanie / b) Pun berile la răcit / c) Deschid uşa frigiderului, să se facă răcoare în toată casa!

* Una peste alta, nu ştim dacă la ora apariţiei acestui text va fi caniculă ori nu, fiindcă vremea se schimbă de la o zi la alta, deci e posibil ca atunci să vedem copii cu multe sănii, care se bulgăresc. Ideea e că trebuie să vă feriţi de căldură, dacă e caniculă, şi de frig, dacă dă gerul. Să vă feriţi şi de tornade, descărcări electrice, câini maidanezi, hoţi de buzunare, produse alimentare expirate, coronaviruşi şi excese. Sănătate!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.