anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Testele de logică îi alungă pe cei care vor un post într-o primărie din Maramureș: Edilul vrea să știe cum bagi un elefant în frigider

GALERIE
Ioan Mătieș, miresu mare
 • Ioan Mătieș, miresu mare
- +

Într-o primărie din Maramureș, posturile scoase la concurs vin la pachet cu o probă specială pentru candidați: un test de logică. Întrebările aparent simple îi pun, însă, în dificultate pe cei care aspiră la un loc de muncă în administrația publică locală. Și nu doar în dificultate, ci și pe fugă, astfel că mai bine de jumătate dintre posturile disponibile sunt încă libere.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Vin oamenii aici și avem o discuție clară. Vreți să ocupați postul acesta? Eu vă dau aceste teste, vă rog să le completați și vedeți dacă vi se potrivește. De regulă, cei care își dau seama ca nu li se potrivește, nu mai participă la concurs.

Din cele 35 de posturi disponibile în primăria Mireșu Mare, județul Maramureș, doar 14 sunt ocupate în prezent. Mulți dintre candidații care ajung în instituție, hotărâți să se angajeze acolo, renunță. Motivul? Testul de logică este probă obligatorie de concurs.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Sunt foarte mulți care lucrează în administrația publică și nu li se potrivește, au auzit ei că salariile sunt bune și nu trebuie să facă nimic, sau mai nimic, dar nu-i chiar așa...

Dacă pentru unii localnici testul de logică are... logică, alții nu-i prea văd sensul. Edilul este însă decis să nu mai angajeze în instituție oameni fără vocație.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare: Omul ăla dacă nu are logică, nu ai pe ce să construiești. Omul ăla învață greu... „Nu se poate, nu-i normal, nu fac, mi-e frică”, și cetățeanul are de suferit.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Una dintre întrebările de logică la care trebuie sa răspundă candidații unui post la primăria Mireșu Mare este cum poți să bagi un elefant în frigider. Vom merge să întrebăm cetățenii cum ar răspunde la această întrebare.

Bărbat: Asta-i prea... un elefant ca să îl bagi în frigider, trebe să te gândești că nu se poate băga un elefant...
Femeie: Nu-l pot băga, că nu încape un elefant în frigider.
Femeie: Asta nu mă întrebați, că eu nu candidez la astea, nu știu să vă spun...
Reporter: Cum ați răspunde dvs?
Bărbat: Păi depinde ce frigider e, ce marcă e frigiderul.

Răspunsul corect la întrebarea „Cum bagi un elefant în frigider?” este: „Deschizi ușa, bagi elefantul, închizi ușa”. În testul dat la angajare în Primăria Mireșu Mare se regăsesc și întrebări ca, de exemplu:

„Tatăl Mariei are cinci fete: Ana, Irina, Nina şi Alina. Cum o cheamă pe a cincea?”.
„Participi la un maraton şi îl depăşeşti pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce loc ai reuşit să treci?”.
„În ce an Crăciunul şi Anul nou pică în acelaşi an?”.
„Ești într-o cameră fără curent electric și ai la dispoziție: o lampă cu petrol, o lampă cu benzină și o lumânare. Ce aprinzi mai întâi?”.
„Poți numi 3 zile consecutive fără să folosești cuvintele luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică?”.
„Cum pui o girafă în frigider?”.

Sursa: digi24

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.