
The Longevity Talks la Iași: când sănătatea devine noul glam și frumusețea pornește din profunzime
Peste 200 de participante au aflat, la Iași, secretele unei vieți trăite sănătos și autentic, în cadrul celui mai mare eveniment despre longevitate din România.
Organizat pe 22 mai, de Centrul de Longevitate Arcadia, Arcadia Medical Beauty și Asociația Arcadia, evenimentul a reunit perspective valoroase din sănătate, nutriție, estetică și lifestyle. The Longevity Talks a propus participantelor o viziune aparte: sănătatea, frumusețea și echilibrul nu sunt privilegii, ci un stil de viață.
„Cred cu tărie că frumusețea autentică începe cu respectul pe care îl ai pentru tine și corpul tău și cu alegerile pe care le faci zilnic pentru sănătatea ta. Am organizat The Longevity Talks pentru că vrem să arătăm că wellness-ul nu este un trend, ci o filosofie de viață care ne ajută să ne simțim împlinite la orice vârstă”, a declarat Raluca Fiterman, CEO Rețeaua Medicală Arcadia și fondator Arcadia Medical Beauty.
Alături de Monica Bîrlădeanu, amfitrionul evenimentului, participantele au fost ghidate într-un dialog despre alegeri conștiente, cu informații valoroase care promit să transforme modul în care privesc sănătatea și frumusețea. Cu o prezență caldă și o energie aparte, Monica Bîrlădeanu a facilitat conversații profunde despre importanța îngrijirii personale și a unor alegeri estetice făcute cu discernământ.
Expertiză medicală și abordări personalizate
Evenimentul a debutat cu panelul Everlasting Health, în care participantele au putut afla cum să obțină un glow natural prin menținerea echilibrului organismului. Mihaela Brăilescu, specialist în nutriție funcțională, a vorbit despre sănătatea metabolică și cum ne influențează organismul și pielea.
Specialistul a precizat că metabolismul poate fi restartat oricând, prin câțiva pași simpli.
„Când încerci să îți îmbunătățești sănătatea metabolică, nu te poți baza pe un singur aspect, trebuie să lucrezi pe mai multe planuri. Și sunt câțiva pași simpli prin care ne putem restarta starea de vitalitate. Primul lucru: mâncați pentru energie la nivel celular – proteine de calitate la fiecare masă, legume cât mai colorate și alimente cât mai diverse. Al doilea instrument este legat de lumină și de ritmul circadian, care sunt factori-cheie în sănătatea noastră metabolică, în sănătatea microbiomului, în capacitatea de regenerare a corpului. Un alt aspect este legat de nivelul de stres – utilizați orice instrument vă place, astfel încât să gândiți că viața este gestionabilă, că vă puteți trage sufletul la sfârșitul zilei. Și nu în ultimul rând, poate cel mai important sfat pentru un metabolism sănătos este blândețea de sine. Nu este nimic mai inflamator pentru corpul nostru decât critica de sine permanentă”, a precizat Mihaela Brăilescu, specialist în nutriție funcțională.
Frumusețe construită pe expertiză medicală și proceduri personalizate
În cadrul panelului Timeless Look, Dr. Mihaela Adam, medic specialist Dermatologie, Business Unit Manager Arcadia Medical Beauty, a vorbit despre faptul că personalizarea estetică nu mai este lux, ci o formă de respect față de pacient și față de actul medical în sine.
„În Arcadia Beauty am construit o filosofie bazată pe această idee. Orice tratament estetic trebuie făcut cu sens – pentru pacientul potrivit, în momentul potrivit. Avem oportunitatea de a ne bucura de zeci de tratamente, dar cu toate acestea pacientele vin către noi cu aceleași întrebări: Ce tratament mi se potrivește? Cum pot să obțin rezultate naturale? Ce tratament pot să fac acum astfel încât peste 5 ani să nu îmi pară rău de alegerea făcută?”, a explicat medicul specialist în Dermatologie.
Dr. Angela Tecuceanu, medic specialist Chirurgie estetică, ambasador Arcadia Medical Beauty, a vorbit din dublă perspectivă: atât de chirurg, cât și de femeie și a deschis o conversație profundă despre cine suntem și ceea ce proiectăm despre propria imagine.
„Decizia de a face o intervenție chirurgicală sau o procedură minim invazivă trebuie să pornească dintr-o motivație interioară puternică, nicidecum din exterior. Aceste proceduri trebuie să fie rezultatul unui dialog între trup și suflet, între ceea ce trăim și ceea ce simțim. O intervenție chirurgicală nu trebuie să ne transforme într-o altă persoană, ci să stimuleze frumusețea propriei noastre identități”, a precizat Dr. Angela Tecuceanu.
Tratamentele injectabile minim invazive au fost un subiect abordat de Dr. Tiberiu Hrișcă, medic specialist Chirurgie estetică, care a explicat că sunt două motive pentru care pacientele îi calcă pragul cabinetului: tratamentele pentru beautification și cele de positive aging. Medicul a deschis și subiectul relației doctor-pacient.
„Majoritatea clientelor își doresc să arate mai bine, fără ca cineva să își dea seama ce și-au făcut. Dar sunt și exemple negative, precum hipervolumizările, în care medicii au un rol important. Trebuie să învățăm să spunem «nu» și să avem o discuție sinceră despre asta. Pacienții nu își doresc proceduri, ci schimbări în bine și noi asta trebuie să oferim, rezultate cât mai bune”, a precizat medicul.
Cum ne influențează ținuta starea de spirit
În secțiunea Fashion Manifesto, doamnele au descoperit esența rafinată a eleganței oferite de bijuterii atemporale sau de un costum de calitate.
„Bijuteriile dau glas unei lumini interioare și ne ajută să arătăm celor din jur cum ne simțim noi în interior. De aceea cred că este bine să ne premiem uneori, să ne răsfățăm, pentru că asta schimbă modul în care ne simțim”, a precizat Mădălina Diaconu, director de marketing al brandului de bijuterii de lux Kultho.
Despre stil, frumusețe și modul în care ținuta ne influențează starea de spirit a vorbit și Alina Buzilă, consultant de imagine Tudor Personal Tailor.
„Recomandăm întotdeauna alegeri de calitate, de la croiul unui costum, până la o țesătură corectă. Noi avem aceste țesături naturale pe care le numim «all season». Adică țesături potrivite tot timpul anului, din fibre naturale, care să ne dea confort termic foarte bun și care să nu creeze niciun disconfort. Fiecare microparticulă care intră în contact cu pielea, cu căile respiratorii, poate fi dăunătoare și de aceea este important să citim eticheta tehnică și să ne asigurăm că țesătura conține un procent superior de fibră naturală”, a explicat Alina Buzilă.
The Longevity Talks a demonstrat că uneori e suficient un singur moment pentru a aduce claritate și pentru a regândi direcția, prioritățile și modul în care avem grijă de noi. Fiecare sesiune a evenimentului a fost o invitație la introspecție, echilibru, demonstrând că a trăi frumos este într-adevăr un exercițiu zilnic de reîntoarcere la sine.
Sursă foto: Arcadia
Publicitate și alte recomandări video