Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

The Power of the Dog” a fost desemnat cel mai bun film la gala premiilor BAFTA. „Dune” a câştigat cinci trofee

GALERIE
The Power of the Dog
  • The Power of the Dog
- +

„Dune” a fost marele câştigător în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) cu cinci trofee câştigate iar producţia regizată de Jane Campion „The Power of the Dog” a fost recompensată la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, scrie Variety.

Campion nu a putut fi prezentă la gală iar actorul Benedict Cumberbatch a primit premiul în numele ei. Un alt absent notabil a fost Will Smith, care a câştigat premiul la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din „King Richard”. 

Ceremonia a avut loc la Royal Albert Hall din Londra, gazdă fiind actriţa Rebel Wilson. Glumele ei au vizat familia regală dar şi Downing Street 10. Războiul din Ucraina a fost de asemenea amintit în cel puţin trei ocazii în timpul galei. Wilson, în timp ce a prezentat melodia „Both Sides Now” cântată de Emilia Jones din coloana sonoră a filmului „CODA”, ea a spus că melodia este transpusă atât în limbajul ASL (American Sign Language), cât şi în cel BSL (British Sign Language) şi a adăugat un gest, degetul din mijloc arătat pentru preşedintele rus Vladimir Putin. 

Seara a început cu preşedintele BAFTA, Krishnendu Majumdar, care a adus un omagiu poporului ucrainean şi tuturor celor care transmit despre război, dintre care mulţi sunt membri BAFTA.

Un punct culminant muzical al serii a fost apariţia legendarei Shirley Bassey, care a lansat festivităţile cu o interpretare încântătoare a melodiei din filmul James Bond „Diamonds Are Forever”, pentru care a primit ovaţii din partea sălii.

Simon Pegg, starul din „Hot Fuzz”, a prezentat primul premiu al serii, pentru Special Visual Effects, care a ajuns la „Dune”. 

RuPaul şi Naomi Campbell au prezentat următorul premiu, pentru imagine, care i-a revenit lui Greig Fraser pentru „Dune”. 

Lucy Boynton şi Kevin Harrison Jr. au prezentat categoria „cel mai bun montaj” pentru Tom Cross şi Elliot Graham pentru „No Time to Die” şi sunet pentru Mac Ruth, Mark Mangini, Doug Hemphill, Theo Green şi Ron Bartlett pentru „Dune”. Asim Chaudhry a anunţat cel mai bun cântec original - Hans Zimmer pentru „Dune”. Zimmer se află în turneu şi nu a putut primi trofeul.

Lista câştigătorilor:

Best Film: „The Power of the Dog”

Outstanding British Film: „Belfast”

Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer: „The Harder They Fall” – Jeymes Samuel (Writer/director) şalso written by Boaz Yakinţ

Film Not in the English Language: „Drive My Car” - Ryûsuke Hamaguchi, Teruhisa Yamamoto

Documentary: „Summer of Soul (or, When the Revolution Could Not Be Televised)” - Ahmir “Questlove” Thompson, David Dinerstein, Robert Fyvolent, Joseph Patel

Animated Film: „Encanto” – Jared Bush, Byron Howard, Yvett Merino, Clarke Spencer

Director: Jane Campion - „The Power of the Dog”

Original Screenplay: „Licorice Pizza” - Paul Thomas Anderson

Adapted Screenplay: “Coda” – Siân Heder

Leading Actress: Joanna Scanlan - „After Love”

Leading Actor: Will Smith - „King Richard”

Supporting Actress: Ariana Debose - “West Side Story”

Supporting Actor: Troy Kotsur - „Coda”

Original Score: Hans Zimmer - „Dune”

Casting: „West Side Story” - Cindy Tolan

Cinematography: „Dune” - Greig Fraser

Editing: „No Time to Die” - Tom Cross, Elliot Graham

Production Design: „Dune” - Patrice Vermette, Zsuzsanna Sipos

Costume Design: “Cruella” – Jenny Beavan

Make Up & Hair: „The Eyes of Tammy Faye” - Linda Dowds, Stephanie Ingram, Justin Raleigh

Sound: „Dune” - Mac Ruth, Mark Mangini, Doug Hemphill, Theo Green, Ron Bartlett

Special Visual Effects: „Dune” - Brian Connor, Paul Lambert, Tristan Myles, Gerd Nefzer

British Short Animation: „Do Not Feed the Pigeons” - Jordi Morera

EE Rising Star Award (Votul publicului): Lashana Lynch.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri