Think tank la Cafeneaua ,,Tafrali” organizat de UAIC, eveniment care va avea loc și în alte șapte orașe europene

marți, 18 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Think tank la Cafeneaua ,,Tafrali” organizat de UAIC, eveniment care va avea loc și în alte șapte orașe europene

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a organizat pe data 14 iunie 2024, la Cafeneaua ,,Tafrali”, un Think tank având ca temă inovarea socială pentru consolidarea păcii. 

La manifestare au participat reprezentanți ai universității (studenți, profesori și cercetători), ai Primăriei Iași și ai societății civile (ADR-NE, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Crucea Roșie Română, Fundaţia Comunitară Iaşi).

Scopul discuțiilor din cadrul think tank-ului a fost găsirea de soluții noi pentru rezolvarea problemelor societății, promovarea relațiilor pozitive între cetățeni și corectarea injustițiilor, pentru a încuraja pacea și dezvoltarea socială într-un mod durabil. În această situație, cei implicați au schimbat experiențe pozitive, acțiuni deja realizate și obstacole întâmpinate, dar și soluții pentru consolidarea unei păci incluzive și durabile prin inovarea socială.

Evenimentul este inclus într-o serie de evenimente la nivel european în cadrul Alianței Universitare Europene EC2U care vor avea loc și în alte șapte orașe europene: Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Linz (Austria), Pavia (Italia), Poitiers (Franța), Salamanca (Spania) și Turku (Finlanda), în universități care formează împreună consorțiul european EC2U – Campusul european al orașelor-universități.

Toate grupurile de reflecție vor prezenta rezultatele lor la Forumul EC2U din Linz, Austria, pe 23 octombrie 2024, pentru a crea o recomandare politică ce va sprijini transferul de cunoștințe la nivel local și european, abordând împreună provocările societale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii