anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă (P)

Ticăloșilor, opriți-vă!

GALERIE
CA Pupitru 1
 • CA Pupitru 1
- +

Fiecare ședință a guvernului demis, PSD Dăncilă, înseamnă tun după tun dat banului public, o deturnare grosonală a fondurilor statului pe criterii clientelare!

Semnalam încă de săptămâna trecută că Bugetul României a devenit pușculița ”influencerilor” din PSD, și i-am solicitat ferm Viorică Dăncilă să înceteze cu alocarea discreționară a banilor și să clarifice public criteriile și notele de fundamentare care sunt în spatele recomandărilor Comisiei Naționale de Prognoză privind finanțarea proiectelor prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

În sedința din 24 octombrie, Guvernul demis a aprobat fără explicații și priorități încă 105 proiecte spre finanțare prin FDI, o nouă ocazie pentru cei care o controlează și dirijează pe Viorica Dăncilă să își etaleze influența!

Așa cum ne-am obișnuit în cei 3 ani: Iașul nu contează în Guvernele PSD!

În prima alocare financiară județulul Iași a primit doar 1 proiect din 116, în a 2 a alocare financiară a primit 10 proiecte din 469 aprobate, iar ieri, din 105 proiecte, doar Comuna Balș a primit o finanțare pentru modernizare drumuri locale.

Sunt uluit de tăcerea și complicatea tuturor liderilor PSD Iași, de la președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, până la parlamentarii obedienți, care stau permanent cu capul plecat în bancă și acceptă umilințele propriului lor Guvern!

Domnule Maricel Popa, domnilor parlamentari PSD de Iași, care sunt prioritățile județului Iași și ale locuitorilor pe care teoretic ar trebui să îi reprezentanți, dar pe care cu nerușinare îi ignorați de 3 ani?

Descongestionarea traficului din Podu Iloaiei oare nu era o prioritate? Miile de șoferi care așteaptă câte 60-90 de minute pentru traversarea celor 6 km nu merită respect? Cozile infernale care se formează zi de zi pe ambele sensuri chiar nu vă determină să luați atitudine față de indolența propriului Guvern?

Locuitorii din Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău, orașe sufocate și blocate de traficul de tranzit chiar nu sunt niciodată o prioritate pentru PSD?

Locuitorii din Dagâța, Tansa, Țibănești, Ciortești, Movileni, Gropnița, Rediu, Valea Lupului și multe alte comune ale Iașului, care au drumuri sparte sau de pământ, chiar nu merită niciodată prioritizați de PSD?

Doresc să le transmit un mesaj ferm atât Guvernului PSD, actorii activi, cât și liderilor PSD Iași, cei care sunt complici pasivi și indolenți:

Opriți această ticăloșie! Opriți împărțirea bugetului pe criterii politice, de partizanat, fără a ține cont de prioritățile românilor, de mărimea județelor și de urgențele din teritor          

Deputat  Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.