anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Ticăloșilor, opriți-vă!

GALERIE
CA Pupitru 1
  • CA Pupitru 1
- +

Fiecare ședință a guvernului demis, PSD Dăncilă, înseamnă tun după tun dat banului public, o deturnare grosonală a fondurilor statului pe criterii clientelare!

Semnalam încă de săptămâna trecută că Bugetul României a devenit pușculița ”influencerilor” din PSD, și i-am solicitat ferm Viorică Dăncilă să înceteze cu alocarea discreționară a banilor și să clarifice public criteriile și notele de fundamentare care sunt în spatele recomandărilor Comisiei Naționale de Prognoză privind finanțarea proiectelor prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

În sedința din 24 octombrie, Guvernul demis a aprobat fără explicații și priorități încă 105 proiecte spre finanțare prin FDI, o nouă ocazie pentru cei care o controlează și dirijează pe Viorica Dăncilă să își etaleze influența!

Așa cum ne-am obișnuit în cei 3 ani: Iașul nu contează în Guvernele PSD!

În prima alocare financiară județulul Iași a primit doar 1 proiect din 116, în a 2 a alocare financiară a primit 10 proiecte din 469 aprobate, iar ieri, din 105 proiecte, doar Comuna Balș a primit o finanțare pentru modernizare drumuri locale.

Sunt uluit de tăcerea și complicatea tuturor liderilor PSD Iași, de la președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, până la parlamentarii obedienți, care stau permanent cu capul plecat în bancă și acceptă umilințele propriului lor Guvern!

Domnule Maricel Popa, domnilor parlamentari PSD de Iași, care sunt prioritățile județului Iași și ale locuitorilor pe care teoretic ar trebui să îi reprezentanți, dar pe care cu nerușinare îi ignorați de 3 ani?

Descongestionarea traficului din Podu Iloaiei oare nu era o prioritate? Miile de șoferi care așteaptă câte 60-90 de minute pentru traversarea celor 6 km nu merită respect? Cozile infernale care se formează zi de zi pe ambele sensuri chiar nu vă determină să luați atitudine față de indolența propriului Guvern?

Locuitorii din Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău, orașe sufocate și blocate de traficul de tranzit chiar nu sunt niciodată o prioritate pentru PSD?

Locuitorii din Dagâța, Tansa, Țibănești, Ciortești, Movileni, Gropnița, Rediu, Valea Lupului și multe alte comune ale Iașului, care au drumuri sparte sau de pământ, chiar nu merită niciodată prioritizați de PSD?

Doresc să le transmit un mesaj ferm atât Guvernului PSD, actorii activi, cât și liderilor PSD Iași, cei care sunt complici pasivi și indolenți:

Opriți această ticăloșie! Opriți împărțirea bugetului pe criterii politice, de partizanat, fără a ține cont de prioritățile românilor, de mărimea județelor și de urgențele din teritor          

Deputat  Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.