anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Comunicat de presă (P)

Ticăloșilor, opriți-vă!

GALERIE
CA Pupitru 1
  • CA Pupitru 1
- +

Fiecare ședință a guvernului demis, PSD Dăncilă, înseamnă tun după tun dat banului public, o deturnare grosonală a fondurilor statului pe criterii clientelare!

Semnalam încă de săptămâna trecută că Bugetul României a devenit pușculița ”influencerilor” din PSD, și i-am solicitat ferm Viorică Dăncilă să înceteze cu alocarea discreționară a banilor și să clarifice public criteriile și notele de fundamentare care sunt în spatele recomandărilor Comisiei Naționale de Prognoză privind finanțarea proiectelor prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

În sedința din 24 octombrie, Guvernul demis a aprobat fără explicații și priorități încă 105 proiecte spre finanțare prin FDI, o nouă ocazie pentru cei care o controlează și dirijează pe Viorica Dăncilă să își etaleze influența!

Așa cum ne-am obișnuit în cei 3 ani: Iașul nu contează în Guvernele PSD!

În prima alocare financiară județulul Iași a primit doar 1 proiect din 116, în a 2 a alocare financiară a primit 10 proiecte din 469 aprobate, iar ieri, din 105 proiecte, doar Comuna Balș a primit o finanțare pentru modernizare drumuri locale.

Sunt uluit de tăcerea și complicatea tuturor liderilor PSD Iași, de la președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, până la parlamentarii obedienți, care stau permanent cu capul plecat în bancă și acceptă umilințele propriului lor Guvern!

Domnule Maricel Popa, domnilor parlamentari PSD de Iași, care sunt prioritățile județului Iași și ale locuitorilor pe care teoretic ar trebui să îi reprezentanți, dar pe care cu nerușinare îi ignorați de 3 ani?

Descongestionarea traficului din Podu Iloaiei oare nu era o prioritate? Miile de șoferi care așteaptă câte 60-90 de minute pentru traversarea celor 6 km nu merită respect? Cozile infernale care se formează zi de zi pe ambele sensuri chiar nu vă determină să luați atitudine față de indolența propriului Guvern?

Locuitorii din Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău, orașe sufocate și blocate de traficul de tranzit chiar nu sunt niciodată o prioritate pentru PSD?

Locuitorii din Dagâța, Tansa, Țibănești, Ciortești, Movileni, Gropnița, Rediu, Valea Lupului și multe alte comune ale Iașului, care au drumuri sparte sau de pământ, chiar nu merită niciodată prioritizați de PSD?

Doresc să le transmit un mesaj ferm atât Guvernului PSD, actorii activi, cât și liderilor PSD Iași, cei care sunt complici pasivi și indolenți:

Opriți această ticăloșie! Opriți împărțirea bugetului pe criterii politice, de partizanat, fără a ține cont de prioritățile românilor, de mărimea județelor și de urgențele din teritor          

Deputat  Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

#rezist şi #îndrăznesc

Briscan ZARA

#rezist şi #îndrăznesc

Iată, se prevăd zorii unei noi mişcări oarecum asemănătoare cu cea #rezist. E vorba despre #îndrăznesc începută de oamenii care ar trebui să educe ţara asta, de profesori. După ani de zile în care au fost trataţi ca nişte ţărani de pe moşia unui boier, în care li s-a furat din demnitate încetul cu încetul, până au ajuns la fel de jos ca nişte iobagi, totul pe faţă, totul legal, acum iată că s-au răsculat, le-a ajuns cuţitul la os şi au ieşit în stradă.

Cu ce te îmbraci azi?

Cristina DANILOV

Cu ce te îmbraci azi?

Veți spune că nu haina în sine contează, ci sensul pe care i-l putem da. Pentru ca ea, haina, să aibă un efect asupra proceselor noastre de gândire, trebuie să-i atașăm un sens simbolic. Dar ceva nu putem ignora,dacă vrem să arătăm o anumită imagine despre noi înșine, trebuie, așadar, să fim atenți la ceea ce simbolizează o ținută în percepția colectivă. 

Lista eşecurilor noastre: clasa politică de azi

Mihai DORIN

Lista eşecurilor noastre: clasa politică de azi

După finalizarea intrării noastre în UE şi în NATO, clasa politică se comportă ca o vietate parazitară, a cărei singură raţiune de a exista pare să fie consolidarea privilegiilor şi boicotarea controlului european. S-a ajuns atât de departe în această materie încât ar sacrifica chiar copilul născut prematur – integrarea euro-atlantică – de dragul perpetuării la putere. Iar faptul că europenismul este doar mimat este de notorietate.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca greva profesorilor mai este justificata daca tinem cont ca Guvernul le-a facut o oferta concreta de majorare a salariilor?

vezi raspunsuri